La Cirurgia robòtica entra en l'Hospital General Universitari de València per un dels instruments més moderns La Cirurgia robòtica entra en l'Hospital General Universitari de València per un dels instruments més moderns
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Cirurgia robòtica entra en l'Hospital General Universitari de València per un dels instruments més moderns

L'Hospital General Universitari de València, del consorci del qual forma part la Diputació de València, ha adquirit un equip de cirurgia robòtica, el primer d'aquest tipus que existeix en la xarxa pública sanitària de la Comunitat Valenciana.

Es tracta de l'assistent Da Vinci, desenvolupat a Estats Units. “El robot no opera sol, som nosaltres els que operem a través d'ell”, explica el doctor Cristóbal Zaragozá, cap del servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu de l'hospital.

Amb quatre braços, el dispositiu transmet els moviments que realitzen els cirurgians a través d'una consola que també compta amb una visió 3D de l'interior del pacient. “Aquesta forma d'operar, explica Zaragozá, suposa un pas més en la cirurgia mínimament invasiva. Ens permet tenir més precisió i ampliar el marge de maniobra. Això, lògicament, repercuteix en la seguretat del pacient i en els temps de recuperació”.

Primera operació

L'Hospital General Universitari de València va realitzar la primera operació amb cirurgia robòtica a la Comunitat Valenciana al novembre de l'any passat. Des de llavors, compta amb el robot Da Vinci gràcies a la signatura d'un conveni de col·laboració amb el fabricant, a través d'un projecte de recerca de la Fundació de Recerca de l'Hospital General Universitari.

Açò ha permès al General de València realitzar un total de 55 operacions amb cirurgia robòtica en les especialitats d'Urologia (31%), Cirurgia General i Digestiva (24%), Ginecologia (33%) i Cirurgia toràcica (13%).

Per a la diputada de Benestar Social i Sanitat, Mercedes Berenguer, “la incorporació d'aquest equip suposa un gran avanç per a la sanitat pública i, el més important, per als pacients que podran beneficiar-se d'ell i rebre un tractament capdavanter”.

Berenguer forma part del Consell de Govern de l'hospital, que ha aprovat l'adquisició del Da Vinci, juntament amb la presidenta en funcions de la Diputació, Maria Josep Amigó, i els diputats Pepe Ruíz, Xavier Rius, Rosa Pérez Garijo i Modest Martínez.

Formació i recerca

Una trentena de professionals de l'Hospital General de València s'han format durant els últims mesos per a poder obtenir una certificació internacional que els permeta utilitzar el Da Vinci: 12 cirurgians dels serveis d'Urologia, Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu, Tocoginecología i Cirurgia Toràcica, 5 anestesiólogos, 9 infermers i 4 auxiliars d'infermeria.

“Els professionals del nostre hospital van començar a realitzar les primeres cirurgies tutoritzades per a comptar amb totes les mesures de seguretat necessàries, a més de rebre formació prèvia a Brussel·les i en altres centres on ja s'havia implantat la cirurgia robòtica”, ha explicat Enrique Ortega, director gerent de l'Hospital General.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal