Les activitats del programa “Ciutat de Meravelles” se centraran en la fusió de dos valors 'Turisme i Patrimoni Cultural'
Els Mausoleus Romans, on pròximament s'ubicarà l'Oficina municipal de Turisme, van servir d'escenari per a la conferència “Turisme i Patrimoni Cultural”, una anàlisi de les potencialitats turístiques de Llíria. Este ha sigut el primer acte de l'ambiciós programa “Llíria, Ciutat de Meravelles”, que la regidoria de Turisme de l'Ajuntament edetà ha dissenyat com a estratègia per al 2018, i que té com a ingredient principal el binomi música-patrimoni.
Llíria s'ha convertit en un dels municipis referents de la província de València quant a turisme de sensacions i difusió del patrimoni cultural. A més, com assenyala l'edil de Turisme i Patrimoni HistoricoArtístic, Paco García, la ciutat reunix “dos elements únics i irrepetibles, per un costat és el bressol de la música i dels músics valencians, amb dos grans societats musicals que han generat extraordinaris solistes, professors i directors d'àmbit nacional i internacional”.
D'altra banda, “suma tota una sèrie d'elements patrimonials de primer orde que recorren segles d'història, com els poblats ibers, les restes d'època romana o la Vila Vella”.
Segons Paco García, “Llíria ha aconseguit aglutinar i posar valor en les dos últimes dècades, diferents espais, elements i edificis patrimonials que s'han recuperat per a poder ser visitats i utilitzats com a escenaris per a la realització d'espectacles”.
En este sentit, l'Ajuntament ha impulsat el binomi música-patrimoni amb la celebració de distints esdeveniments i actuacions en diferents espais patrimonials. Un exemple d'això és El Desenjazz, IberoFest o el Festival de Bandes, que mouen a milers de persones anualment i s'han convertit en referents turístics de la Comunitat, la qual cosa li ha valgut recentment al municipi el reconeixement amb el distintiu turístic de “Mediterranew Musix”. Així, esta aposta es reforçarà enguany amb la programació d'activitats de “Llíria, Ciutat de Meravelles”.
Recuperació del patrimoni
A més, en este 2018, el Consistori continuarà incidint fortament en la posada en valor del patrimoni historicoartístic, reflectides en les propostes del programa EDUSI, com la finalització de la urbanització de l'entorn de l'església de la Sang, la torre del Pont del Vidre, el parc arqueològic de les Termes Menors de Mura, la consolidació de les Trulls de Daüd i la recuperació d'un refugi de la Guerra Civil al col·legi Sant Vicent. D'esta manera, “creem un paquet turístic atractiu i fonamental per a generar d'este sector un nou motor econòmic i de creació d'ocupació en la localitat”, ha manifestat el regidor.
Amb este objectiu, apunta García, “ens plantegem junt amb l'Agència Valenciana del Turisme, un nou model que, a part del turisme de sol i platja, amplie l'oferta de la província amb visites, actuacions i festivals que combinen-la música amb el patrimoni”.
Llíria vol convertir-se en un referent turístic valencià
ÀREA DE DIFUSIÓ D'INFORMACIÓ POLITICA GLOBAL-
Cap comentari :