El pressupost anual aprovat en el ple de desembre consolida el nou model de gestió que prioritza els serveis socials amb una clara visió municipalista
Entre els principals novetats de l'àrea que dirigeix Mercedes Berenguer destaca la inversió de 5.600.000 euros (i un altre tant previst per a 2019) amb els quals és crearen sis nous centres socials
La Diputació de València ha reforçat la seua aposta pel Benestar Social amb una inversió que supera els 31 milions d'euros en aquesta àrea que ha quedat reflectida en els Pressupostos presentats per la corporació provincial per a 2018, els quals han sigut aprovats per una àmplia majoria en el ple del mes de desembre.
D'aqueixos 31 milions, la quantitat més important ha anat a parar a la labor educativa de la Diputació, amb una partida de 12,4 milions d'euros que s'han distribuït entre l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena, l'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja, el Centre de Formació Professional Adaptada La Misericòrdia, el Centre de Formació per a Adults i el conjunt de serveis generals d'educació, a més de servir per a realitzar xicotetes labors de manteniment en alguns col·legis.
Però, sens dubte, la inversió estrella de cara als pròxims dos anys, i que explicarà en 2018 amb una partida de 5,6 milions d'euros, és la que anirà a parar a la construcció de sis nous centres socials comarcals de titularitat pública en les localitats d'Ademús, Agullent, Llaures dels Oms, Font de la Figuera, Meliana i Mislata. Uns centres que seran una realitat gràcies al segon programa de col·laboració en matèria d'infraestructures socials subscrit per la Diputació, la Generalitat i els ajuntaments de la província.
"Aquest projecte ens permet a les administracions donar resposta i atendre les necessitats de les persones amb la finalitat de contribuir al seu benestar", ha defensat la titular de l'àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer. En total, la *Diputació de València invertirà 11.019.428 euros durant els exercicis 2018 i 2019 en la construcció d'aquests centres. "Es va acabar la confrontació entre les administracions i ha arribat el moment d'unir esforços i treballar per les persones", ha celebrat la diputada.
D'altra banda, l'Hospital Psiquiàtric de Bétera rebrà en 2018 una aportació de 3,6 milions d'euros amb els quals podrà aprofundir en el seu objectiu d'humanitzar l'atenció sociosanitària sota el prisma de la nova política de llums llargues que defensa la *Diputació de València. La mateixa intenció per la qual l'Institut Valencià de Audiofonología (IVAF), també depenent de la corporació provincial, rebrà 2,5 milions d'euros el pròxim any.
Destaquen també els 2,4 milions d'euros invertits en teleassistència, un servei d'atenció domiciliària que permet als usuaris entrar en contacte verbal, les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any, amb un centre d'atenció, atés per personal especialitzat, amb només estrényer el botó d'un polsador portàtil. Aquest centre s'encarrega de donar una resposta adequada a la crisi presentada, bé per si mateix o mobilitzant recursos humans o materials, propis de l'usuari o existents en la comunitat.
Finalment, del total de 31 milions d'euros, que són solament una part del total de 137 milions que la Diputació consigna a l'àrea de Berenguer, dels quals 106 milions van a parar de manera directa a l'Hospital General, de titularitat provincial, la corporació es reserva una part per a subvencions a entitats que desenvolupen la seua activitat en la província, com és el cas de Creu Roja, l'Associació Valenciana, de la Caritat, el Col·legi de Médivos, la Fundació Hospital General Universitari, la Universitat de València així com associacions d'agricultors, entre altres, que en total sumen una xifra propera al mig milió d'euros.
Cap comentari :