L'Ajuntament de La Pobla de Vallbona rep a rerepresentants de la Cambra de comerç de Magdeburg i els joves aspirants al programa de Formació Dual L'Ajuntament de La Pobla de Vallbona rep a rerepresentants de la Cambra de comerç de Magdeburg i els joves aspirants al programa de Formació Dual
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de La Pobla de Vallbona rep a rerepresentants de la Cambra de comerç de Magdeburg i els joves aspirants al programa de Formació Dual

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona va rebre ahir la visita d'un representant de la Cambra de Comerç de Magdeburg (Mathias Schoenenberger) i del representant del consistori poblà en aquesta localitat (Ángel Romero). L'objectiu d'aquesta jornada era iniciar el procés de selecció de joves entre 18 i 28 anys que desitgen cursar una Formació Dual que els permeta integrar-se en el sistema laboral alemany.

El consistori poblà té un acord amb l'estat federat de Sajonia-Anhalt, la capital del qual és Magdeburg. En aquesta regió existeix interés per contractar a treballadors de la Unió Europea que cobrisquen una sèrie d'oficis que requerisquen un procés d'aprenentatge d'entre dos i 3 anys i mig. Prèviament, els aspirants han de formar-se en alemany (amb un curs intensiu d'unes 600 hores, al llarg de 3 mesos).

És la Cambra de Comerç de Magdeburg qui contracta als docents que ensenyen alemany als estudiants. El consistori poblà cedeix les instal•lacions en les quals s'imparteixen les classes. Després, els estudiants viatgen a Magdeburg (on continua la seua formació teòrica i pràctica en els oficis que hagen triat). El llistat és bastant extens, i inclou opcions com a obrer especialitzat en la construcció d'edificis, cuidador d'ancians, conductor de vehicles, maître, tècnic de banca o administratiu en tecnologia informàtica. Durant el període de formació, els estudiants tenen assegurat un sou que va creixent cada any (i que el primer any oscil•la entre els 700 i els 960 euros al mes).

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona posa un coordinador a la disposició de les persones que accedeixen a formar part d'aquest programa de formació dual. El seu nom és Ángel Romero, i s'encarrega d'orientar als joves que decideixen desplaçar-se fins a Alemanya: "Actue com un pare, m'encarregue de tramitar sol•licituds dels joves que es desplacen fins a Magdeburg, perquè aqueixa realitat diferent de la qual viuen a Espanya no els supere. Després, la seua aclimatació a la regió és més senzilla i suportable."

L'edil de Desenvolupament Local en el consistori poblà, Javier Nóvoa, admetia que la resposta no havia sigut tan nombrosa com en altres decisions: "L'actual context laboral espanyol ha millorat, la qual cosa fa que es presenten menys sol•licituds. Amb 10 candidats disposats a formar part del programa de Formació Dual, aquest es durà a terme. El projecte és molt interessant, perquè permet als i les aspirants formar-se en una professió, aprendre l'idioma alemany i disposar de moltes opcions d'assegurar-se un futur laboral a Magdeburg i localitats properes".

"Els representants de la Cambra de Comerç de Magdeburg efectuen una important inversió en la formació dels aspirants, i açò només es pot concebre com una clara voluntat d'assegurar-se mà d'obra especialitzada i preparada per a cobrir llocs d'ocupació durant molts anys. Ja hi ha casos de joves que han anat superant les proves i s'estan integrats en el mercat laboral alemany. Considere que és una alternativa molt interessant, i espere que seguisca permetent a aquelles persones que ho desitgen llaurar-se un futur prometedor en l'apartat laboral", conclou Nóvoa.

Està prevista una nova visita de representants de la Cambra de comerç de Magdeburg al municipi poblà durant el mes de novembre, per a abordar la continuïtat del projecte de Formació Dual i altres propostes. Les persones que desitgen accedir a més informació sobre aquest assumpte, poden sol•licitar-la en el Centre Social de la Pobla de Vallbona (situat al costat del Mercat Municipal, en el carrer Senyera, 31).


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal