Llíria, La Pobla, Bétera, Riba-roja. l'Eliana .. Ajuntaments de la comarca s'uneixen a l'Alerta Feminista del 19J Llíria, La Pobla, Bétera, Riba-roja. l'Eliana .. Ajuntaments de la comarca s'uneixen a l'Alerta Feminista del 19J
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria, La Pobla, Bétera, Riba-roja. l'Eliana .. Ajuntaments de la comarca s'uneixen a l'Alerta Feminista del 19J


L'objectiu de les concentracions: instar  "al govern d'Espanya a destinar més fons per a lluitar contra la violència masclista. En concret 120 milions d'euros per al Pacte d'Estat

La Pobla de Vallbona:

Veïns, treballadors de l'Ajuntament, l'alcalde de la Pobla de Vallbona i els regidors s'han concentrat este dilluns a la porta del consistori en resposta a la crida 19J Alerta Feminista. La iniciativa naix de les associacions de dones per reclamar l'increment en 120 milions d'euros dels pressupostos destinats a la lluita contra la violència de gènere.

La regidora de Drets Civils, Regina Llavata, ha llegit el manifest en què es demana més sensibilitat en els pressupostos de l'Estat per augmentar la partida que es destina a lluitar contra esta xacra social. També s'ha presentat la pancarta que es penjarà del balcó de l'Ajuntament cada vegada que a l'Estat es patisca una mort per violència de gènere.

Durant l'acte s'ha fet un minut de silenci en record de les dones assassinades per este tipus de violència. Tot seguit, s'ha comptat amb la col•laboració del grup de balls urbans Hip Hop Move que ha realitzat una exhibició.

La regidora de Drets Civils ha manifestat l'interés a sumar-se esta iniciativa i ha reclamat a l'Estat que s'implique i augmente la partida pressupostaria que s’ha d’aprovar per a a lluitar contra la violència masclista.

La Pobla de Vallbona am Alcalde i regirdos/es i veïnes

Bétera: 

Amb l'impuls de diferents organitzacions de dones i el suport de la regidoria d'Igualtat i de la Dona les portes de l'Ajuntament de Bétera han acollit una nova concentració contra la violència masclista. L'alcaldessa, Cristina Alemany, la regidora de la Dona i Igualtat, Maite Bes, i el professor de filosofia de l'IES Les Alfàbegues, Ángel Vallejo, han encapçalat la convocatòria amb la lectura de diferents textos i d'una moció per instar al govern d'Espanya a destinar més fons per a lluitar contra la violència de gènere.

La concentració comptava amb el manifest que reproduïm a continuació i al mateix s'ha unit la reivindicació dels professors de Filosofia perquè esta matèria no desaparega dels instituts. El professor Ángel Vallejo ha recordat amb un text de Simene de Beauvoir ("Segon Sexe") que gràcies a la filosofia i el pensament es poden tractar als centres educatius problemes com el de la violència masclista. Si es redueixen les hores de filosofia als instituts tot serà més complicat, segons l'Assemblea de Filosofia del País Valencià.

Bétera amb l'alcaldessa i veïnes


Riba-roja realitza una xiulada per la igualtat i la lluita contra la violència masclista

 La regidoria de la Dona i Foment de la Igualtat ha convocat este migdia a la població de Riba-roja a secundar una protesta col·lectiva  per a exigir un augment de 120 milions d’euros en l’assignació pressupostària destinada a la igualtat i la lluita contra la violència masclista.

Riba-roja se suma així  junt amb més de 400 associacions i organitzacions, la majoria d’elles de la Comunitat Valenciana, a una iniciativa que pretén exigir finançament suficient amb mesures concretes, així com la implicació dels poders públics en la seua eradicació per mitjà d’accions de sensibilització, prevenció i assistència.

L’acte ha començat a les 12:00 hores amb la lectura del manifest de condemna cap a la violència de gènere, per part de la regidor de la Dona, Lola Verdeguer i l’elaboració conjunta de la pancarta "ni una menys".

Enguany ja hi ha més de 30 dones assassinades. A fi de visibilitzar i denunciar estes morts, s’ha realitzat la lectura de cada un dels seus noms, denunciant que ‘des del 2002 hi ha més morts per violència de gènere que per terrorisme’. Després de pintar tots els assistents  les seues mans s’ha produït una xiulada amb aplaudiments com a senyal d’homenatge i reconeixement. en compte d’un minut de silenci.

A les 19:00 hores es tornarà a replicar l’acte. Des de les 12.30 fins a les 00:00 s’ha convocat un ‘tancament’ en el saló de plens de l’ajuntament en senyal de rebuig amb activitats, taules de debat o intercanvi d’opinions coordinat per  la tècnica d’Igualtat

L’acció s’ha fixat este 19J, just a l’inici de la setmana en què està previst que el Congrés debata i aprove l’última versió dels PGE de 2017. Estes organitzacions denuncien que la partida aprovada per a 2017 "a penes supera els 31 milions d’euros", el que suposa, segons indiquen, un 10% menys d’allò que s’ha assignat fa set anys.

Així, la crida realitzat per les organitzacions de dones feministes se centra en la denúncia a uns Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2017 que al seu parer reflectixen "un model econòmic basat en activitats productives depredadores del medi ambient, que no atenen les necessitats socials i que agreugen els problemes de desigualtat entre hòmens i dones amb conseqüències desastroses per al medi ambient, l’economia, la societat i per a la vida de les dones".

En esta línia, assenyalen algunes de les situacions que vénen denunciant-se des d’estos col·lectius durant molts anys: "Menor taxa d’ocupació femenina, desigualtat salarial, precarietat, feminització de les cures i per si no fóra poc, un goteig interminable d’assassinats i les seues criatures que continuen succeint davant de la més absoluta indolència de qui ostenta el poder de formalitzar un pacte d’estat amb què treballar per a detindre esta barbàrie", expliquen.  

Riba-roja. Alcalde i regirdors/es i veïns/es

 


Llíria se suma a la campanya Alerta Feminista


Desenes de veïns i veïnes s'han concentrat per a demanar al Govern central que destine més diners a la lluita contra la violència de gènere
Ciutadans, representants d'associacions i regidors han participat este matí en l'acte organitzat per l'Ajuntament de Llíria dins de la campanya #19JAlertaFeminista, promoguda per diferents plataformes de dones. Esta iniciativa pretén servir per a denunciar la violència masclista i instar el Govern de l'Estat a què augmente la dotació econòmica prevista en els Pressupostos Generals per a lluitar contra la violència de gènere.

Estes són les màximes que es defenen en el manifest aprovat en l'últim ple i del que s’ha fet lectura en esta concentració que l'alcalde Manolo Civera ha iniciat demanant un minut de silenci en record de les víctimes mortals d'esta xacra. 

El text, que ha sigut llegit per la diputada autonòmica Rosa Peris, assenyala que la violència masclista “és una qüestió d'Estat que té una causa estructural, que és la desigualtat entre dones i hòmens”, un problema endèmic que requerix deixar “el temps de les paraules i passar als fets”.

Per tot això, l'Ajuntament de Llíria ha volgut obrir hui les seues portes a la ciutadania, per a exigir tots junts al Govern de l'Estat “una consignació de 120 milions d'euros en la partida destinada a la lluita contra la violència masclista”, recordant que els diners destinats per a este assumpte en els pressupostos generals “és de 31 milions euros, tan sols un 0.00011% del total dels comptes i un 10% menys que fa 7 anys”. 

Llíria, Alcalde i regidors/es i veïns

L'Eliana protesta contra la violència masclistaDiferents organitzacions de dones, recolzades per entitats ciutadanes i polítiques, han convocat mobilitzacions en ajuntaments de tota Espanya, exigint al Govern de Rajoy que augmente en els Pressupostos Generals l'assignació destinada al Pacte d'Estat contra la violència masclista.

 
Davant el nombre incessant de dones, xiquets i xiquetes assassinades en el que portem d'any, el moviment feminista considera que urgeix un compromís polític que es traduïsca en un increment de recursos. Per a reclamar-ho, el dilluns 19 de juny, la mateixa setmana en la qual arribaran els Pressupostos Generals al Congrés dels Diputats, es van convocar protestes en els ajuntaments des de les 10:00 fins a les 0:00 hores. En cadascun dels ajuntaments s'han organitzat diverses accions de protesta, d'informació a la ciutadania, tallers, i la lectura d'una moció que es presentarà en els Plens Municipals.

 
En el cas de l'Eliana, la regidora d'igualtat, Isabel Montaner, va ser l'encarregada de donar lectura al manifest acompanyada per l'Alcalde de la localitat, Salva Torrent, i per una important representació de regidors de l'equip de govern Marta Andrés, Kike Martínez, Eva Santafé i Pere Inglés, a més de funcionaris i treballadors del consistori. A la moció presentada per l'equip de govern (PSOE i Compromís) també s'han sumat Esquerra Unida i Ciutadans, mentre que el PP, de moment, “està pensant-ho”.

En el Projecte de Pressupostos de l'Estat, les actuacions per a la prevenció de la violència de gènere ascendeixen, després de la pressió dels col·lectius feministes, a 31,7 milions d'euros. Açò suposa un 25,7 per cent més que en 2016 però continua sent un 2,20 per cent inferior a 2010. També es denuncia una congelació, en 19.741.840 euros, del Programa 232B Igualtat entre dones i homes, un 41,2% menys que en 2010.

Els 51,4 milions d'euros que sumen tots dos són el 0,00011% de les despeses del Projecte de Pressupostos de l'Estat. “És necessari destinar més recursos a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació o a atendre la violència sexual com preveu el Conveni d'Istanbul des de 2014”, asseguren des de les organitzacions convocants. També es reclama una millora de la resposta judicial i que es cobrisca el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les entitats locals, tal com estableix la Llei d'igualtat.

Les entitats que donen suport a la mobilització manifesten que la violència masclista és una qüestió d'Estat, que afecta a la meitat de la població i que té una causa estructural que és la desigualtat entre dones i homes. “Si no s'aposta econòmicament per aqueix Pacte d'Estat, naixerà mort”, conclouen.

L'Eliana, alcalderegidors/es i veïns


El MANIFEST DE L'ALERTA FEMINISTA DEL 19J.

MANIFEST

"Davant l'aprovació dels pròxims pressupostos generals de l'Estat per a 2017, les ORGANITZACIONS DE DONES convoquen esta  #AlertaFeminista per seguir denunciant que estos pressupostos reflecteixen un model econòmic basat en activitats productives depredadores del medi ambient, que no s'atenen les necessitats socials i que agreugen els problemes de desigualtat entre homes i dones amb conseqüències desastroses per al medi ambient, l'economia, la societat i sobretot per a la vida de les dones.
Menor taxa d'ocupació femenina, desigualtat salarial, precarietat, feminització de les cures i per si fos poc, DIA A DIA, ENS estan assassinant, a nosaltres i a les nostres criatures, davant la més absoluta indolència del govern central, les institucions i els poders públics .
Així que com ja no podem aguantar ni un assassinat més i perquè a més no es mostra interès en acabar amb el masclisme, ni amb els privilegis que sustenta el patriarcat, perquè els assassinats de dones s'han normalitzat, perquè demà podem ser qualsevol de nosaltres, o les nostres filles, mares, veïnes o amigues, és que dimecres passat dia 31 de Maig ens vam reunir dones i associacions del moviment Feminista de València, per dissenyar estratègies i exigir recursos que acaben d'una bona vegada amb aquesta ceguesa institucional i aquest patriarcat assassí .
Fruit d'aquesta reunió al Centre Octubre de València, publiquem el següent escrit:
Fartes de minuts de silenci, condemnes virtuals i discursos que cada vegada semblen més hipòcrites.
Asfixiades per la impotència davant el continu degoteig d'assassinats de dones i criatures.
Morts anunciades que ningú ha volgut evitar.
Indignades davant un Pacte d'Estat que naixerà mort si no hi ha fons per al seu desenvolupament i aplicació.
I unides per l'objectiu comú de manifestar un rotund rebuig a la passivitat criminal dels poders públics, així com l'exigència innegociable d'una partida pressupostària suficient per a la lluita contra la violència masclista ia favor de la igualtat, es proposa canalitzar la ràbia i la indignació provocada pel terrorisme masclista al voltant d'una proposta concreta, col·lectiva i reivindicativa ".
Per això han instat  al govern d'Espanya a destinar més fons per a lluitar contra la violència masclista. En concret 120 milions d'euros per al Pacte d'Estat.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal