- El departament de Psicologia de l'Associació de Clubs Esportius (ACE) de l'Eliana posarà en marxa una iniciativa pionera: millorar el benestar d'alumnes de 5é d'Educació Primària a través d'un Taller d'Habilitats Socials, que té com a base un programa d'activitats físiques i de reflexió. Amb aquest projecte pioner, es vol combatre l'assetjament escolar entre xiquets i xiquetes de 10 i 11 anys.
Aquesta proposta és un projecte pilot, que actuarà com a punt de partida per a altres experiències futures, majors i més ambicioses. Ara, s'aplicarà en els centres educatius de la localitat, en alumnes de 5é de Primària. Amb aquesta proposta es vol avaluar el nivell d’eficàcia d'aquest Taller d'Activitats Socials. El projecte compta amb el suport de l'Ajuntament de l'Eliana, a través de les regidories d'Educació i Esport.
Segons expliquen des de l'ACE de l'Eliana, aquesta iniciativa inclou l'activitat física “com a element cohesionador de totes les activitats proposades”. Els impulsors d'aquesta iniciativa consideren que l'Esport i l'activitat física “són un mitjà útil per a treballar les habilitats socials i els hàbits de salut, incloent-hi el contingut lúdic que requereix qualsevol programa que és aplicat amb menors que tenen 10 i 11 anys”.
Els objectius del Taller són la millora de les habilitats socials dels alumnes que participen en aquesta iniciativa; l'increment de l'activitat física entre els menors; i la implantació d'una metodologia que servisca per a avaluar l'eficàcia d'aquesta intervenció, establir els majors assoliments aconseguits, i que determine la manera en què es pot incrementar l'impacte positiu entre els menors sobre els quals es pretén actuar en el futur.
Es preveu treballar en habilitats socials com són l'empatia, la capacitat de solucionar problemes interpersonals i l'assertivitat. En suma, solucionar les disputes d'una manera respectuosa, equilibrada i dialogant. Així mateix, s'establiran unes estratègies que contribuïsquen a prevenir els casos d'assetjament escolar. S'utilitzarà l'activitat física i la metodologia activa, participativa i dinàmica. Després de cada sessió hi haurà una reflexió sobre les variables treballades i quin ha sigut la seua influència en el benestar obtingut.
El programa complet es dividirà en 8 sessions i es desenvoluparà entre abril i maig en els diferents centres d'ensenyament de la localitat (Helios, Monte Alegre, Rivas Luna, Iale i l'Olivera), amb uns 240 alumnes participant.
Cap comentari :