Per a prevenir inundacions per les pluges l'Eliana intensifica la neteja d'embornals Per a prevenir inundacions per les pluges l'Eliana intensifica la neteja d'embornals
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Per a prevenir inundacions per les pluges l'Eliana intensifica la neteja d'embornals

L'Ajuntament de l'Eliana, a través de l'àrea de Serveis Urbans, ha intensificat les tasques de neteja de la xarxa de sanejament i embornals del municipi de cara a l'arribada de les primeres pluges. Segons ha informat la regidora de l'Àrea, Marta Andrés, "l'empresa concessionària del servei d'aigües i sanejament municipal, Hidraqua, realitza aquestes labors tot l'any, però és en aquestes dates quan s'intensifiquen els treballs amb l'objectiu d'extraure la brutícia, fulles i papers que s'acumulen dins i que dificulten la recollida d'aigua en els dies de pluja, després d'una llarga sequera, podent arribar a produir inundacions en els carrers".
 
L'Eliana disposa d'una xarxa amb més de 1.100 embornals, l'última setmana d'agost finalitzaran els treballs del Pla Especial de neteja d'embornals.

Els embornals permeten introduir les aigües pluvials de superfície en la xarxa d'evacuació, per açò, els treballs es realitzen abans de l'època tardorenca de pluges intenses amb l'objectiu de garantir el correcte funcionament hidràulic de la xarxa. Les tasques se centren en la neteja interior de l'embornal retirant arenes i sòlids que puguen impedir o disminuir l'evacuació d'aigües, revisant els sifons, inspeccionant el correcte funcionament del tub d'evacuació del propi embornal i netejant la reixeta de captació.
 
L'Eliana disposa d'una xarxa amb més de 1.100 embornals de diferent naturalesa en via pública que garanteixen una bona gestió de les aigües de vessament superficial en els episodis de pluja. També s'han realitzat els mateixos treballs sobre els 250 embornals situats a l'interior de les instal•lacions municipals com els jardins, els cementeris o el poliesportiu.
 
Conjuntament a aquests treballs s'estan desenvolupant altres encaminats a perllongar el tractament en els embornals contra el mosquit tigre durant els mesos de novembre i desembre amb fons de la Diputació de València.
 
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal