Bétera va homenatjar ahir al pilotari veí del municipi Batiste Ribes, que va faltar enguany Bétera va homenatjar ahir al pilotari veí del municipi Batiste Ribes, que va faltar enguany
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera va homenatjar ahir al pilotari veí del municipi Batiste Ribes, que va faltar enguany

Instal·lat a Bétera des de feia molts anys, Batiste Ribes va ser professional de la pilota durant tres dècades. Com a jugador de camp va destacar especialment per la qualitat que atresorava en les dues mans. Els seus principals èxits els va aconseguir en la posició de punter, proclamant-se inclús campió en una edició del Campionat Nacional d´escala i corda, la competició anterior a l´actual Circuit Professional.

L'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, entregà dissabte un trofeu de reconeixement a la vídua de Batiste Ribes, punter històric de la pilota valenciana que ens deixà el passat mes d'abril. Maruja Morla, visiblement emocionada, i el seu nét Hèctor Ribes van donar les gràcies a l'ajuntament i a tot el món de la pilota. Unes cançons i versos dedicats i una partida a llargues al carrer de la Constitució serviren per tancar l'homenatge a l'esportista.

La vídua agraí els gestos de carinyo de totes les obreres, majorals, cantaors, músics, jugadors i autoritats. Cristina Alemany li recordà a Maruja Morla que, tal i com va prometre, l'any que ve hi haurà dos partides de pilota. Després de les cançons interpretades per versaires i cantaors, i dedicades a Ribes, es jugà la partida de festes al carrer.

Ribes, després de penjar els guants es va convertir en un dels millors feridors i dels més demandats per a les partides d´especial rellevància en trinquets com Pelayo o El Zurdo de Gandia.

Ribes també era molt volgut per la seua tasca humanitària perquè durant la setmana dedicava moltíssimes hores a ajudar als malalts dels hospitals, bé donant-los suport en els moments més complicats o ajudant-los a realitzar gestions administratives.

Moment de l'entrega del trofeu

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal