Per a prevenir incendis s'acorda un pla de neteja de barrancs entre CHJ, Diputació i Delegació de Govern Per a prevenir incendis s'acorda un pla de neteja de barrancs entre CHJ, Diputació i Delegació de Govern
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Per a prevenir incendis s'acorda un pla de neteja de barrancs entre CHJ, Diputació i Delegació de Govern

També des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el seu president, Rubén Alfaro, ha mostrat la total cooperació de la institució que realitzarà una labor de conscienciació i informació en els municipis 

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en una reunió ahir amb el delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), Mª Ángeles Ureña, el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro i el Comissari d'Aigües, Francisco Javier Ferrer, amb l'objectiu d'abordar la neteja i manteniment de llits i barrancs.

Com a resultat de la reunió s'ha acordat començar una sèrie de reunions tècniques que desemboquen en l'elaboració d'un Pla Conjunt entre les diferents Administracions per a “maximitzar la coordinació de tots i netejar els nostres llits, millorant així la prevenció d'incendis i inundacions”, ha assenyalat el delegat de Govern. “I, per açò, volem que la Generalitat i les Diputacions de Castelló i Alacant se sumeixen, com ha fet la Diputació de València, per a posar damunt de la taula tots els plans de manteniment de cada administració i optimitzar els recursos i prioritzar els treballs en aquelles zones on es requerisca més urgència”.

Per la seua banda, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha qualificat la reunió de “molt satisfactòria, ja que ens preocupa la propagació d'incendis i la neteja dels nostres barrancs, i l'elaboració d'un Pla Conjunt és una garantia per als nostres municipis. Sempre diuen que el millor incendi és el que no es produeix”. Des de la Diputació de València –ha afegit- “sempre hem optat per a la lleialtat institucional i cooperació, i arribar a un acord i engegar ja una reunió tècnica que es materialitze en una millora dels barrancs és essencial”.

Rodríguez ha destacat l'acord per a engegar el pla conjunt d'intervenció entre les tres administracions i ha fet una crida als municipis perquè “aquest treball de coordinació done el seu fruit amb el compromís dels ens locals de mantenir nets aqueixos llits i barrancs”, després de la intervenció d'altres administracions supramunicipals. 

Durant la reunió s'ha posat l'accent que és important que, una vegada es realitza la primera neteja per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, l'administració competent, ja siga municipal o autonòmica, mantinga una labor de manteniment d'aqueixos treballs de neteja. “Ha sigut una reunió molt constructiva i positiva. Hem traslladat els nostres punts de vista i anem a coordinar-nos més i aconseguir que la informació fluïsca millor perquè aquest és un tema que ens preocupa a tots”, ha assenyalat Moragues.

Des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el seu president, Rubén Alfaro, ha mostrat la total cooperació de la institució que realitzarà una labor de conscienciació i informació en els municipis per a donar a conèixer els tràmits a l'hora de realitzar aquests treballs “perquè els nostres veïns tinguen els millors serveis i els barrancs nets que és el desig de tots nosaltres.  La Confederació Hidrogràfica del Xúquer disposa d'un Programa de Conservació de Llits, que cobreix tot l'àmbit de la Demarcació Hidrogràfica realitzant tasques de manteniment i conservació de llits, en l'extensa xarxa que abasta uns 50.000 Km de longitud que s'estén per quatre comunitats autònomes (la Comunitat Valenciana, 49,6% respecte a la superfície total, la Comunitat de Castella-la Manxa, amb 36,6%, Aragó amb 13,2%, i Catalunya, 0,6%.). La inversió de Conservació de Llits des de 2012 fins a la 2015 ha sigut de més 4,6 milions d'euros, d'ells 2,3 milions s'han realitzat en la província de València. 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal