La segona edició del programa Nagore,contra la violència de gènere, reuneix 400 estudiants de Llíria La segona edició del programa Nagore,contra la violència de gènere, reuneix 400 estudiants de Llíria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La segona edició del programa Nagore,contra la violència de gènere, reuneix 400 estudiants de Llíria


 Este projecte promou entre els jóvens la prevenció de la violència de gènere

 La regidoria d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Llíria ha desenvolupat per segon any consecutiu el projecte Nagore a fi de promoure la cultura de la prevenció de la violència de gènere en l'àmbit educatiu. Prop de 400 estudiants, amb edats compreses entre els 11 i 25 anys, han participat en esta edició del programa.

Sobre este pla de sensibilització, la responsable de l'àrea, Carmen Feltrer, ha incidit en “la necessitat d’educar per previndre la violència de gènere en els nostres menors i jóvens”. Per això, l'alumnat dels centres adherits al projecte pertanyia a distintes etapes educatives. Així, en este curs s'han impartit per a estos jóvens un total de 118 sessions en horari lectiu i distribuïdes al llarg de 14 tallers.

Igualment, la regidora hi ha assenyalat que el programa Nagore, desenvolupat sota la direcció de la criminòloga Pilar Sánchez, “constituïx una important estratègia dins del context educatiu per fer front a este greu problema social que afecta cada vegada més als nostres jóvens”. De la mateixa manera, va ressaltar “la necessitat donar continuïtat a este projecte, a la vista dels importants resultats obtinguts amb els estudiants del municipi, així com per la valoració positiva del professorat assistent”.

El treball amb l'alumnat en estes sessions ha pretés generar un espai de debat i reflexió que els permetera prendre consciència de les desigualtats i la violència de gènere, promoure altres formes de feminitat i masculinitat, i dotar-los dels mitjans per previndre, detectar i gestionar adequadament situacions abusives o de maltractament cap a la dona.

Per aconseguir estos objectius, les jornades formatives van abordar, d'una forma dinàmica i participativa, temes com el sistema sexe-gènere, els rols de gènere i estereotips sexistes, el sexisme i la cultura a través dels agents socialitzadors, els distints models de resolució de conflictes, la masculinitat tòxica i alternatives a la mateixa, la cultura de la sororitat i la violència contra la dones.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal