Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Nou municipis de Camp de Túria signen un conveni de col·laboració cultural, per Al Genet

Seguint amb eixe camí que tants èxits els ha donat, el Cor de L'Eliana s'ha sumat als actes d'homenatge al nostre Ovidi Montllor interpretant alguns dels temes del cantautor i el poema Els Amants de Vicent Andrés Estellés i és que com arreplegava fa alguns dies el Crònica, nou Ajuntaments de Camp de Túria han signat un conveni de col·laboració pel que es pretén fer una engegada de polítiques culturals de foment de la música. La iniciativa amb el nom de "Fent Comarca" ha estat proposada per l'ajuntament de la Pobla de Vallbona amb la finalitat de crear més sentiment de comarca amb l'organització d’esdeveniments culturals conjuntament, i a ella s'han adherit Vilamarxant, la Pobla de Vallbona, Nàquera, Benissanó, Riba-Roja de Túria, Bétera, l'Eliana, Llíria i Olocau, tots Ajuntaments de la Comarca,  ho podríem haver passat per alt si no fos perquè a ella van ser convidats tots els Ajuntaments de Camp de Túria i quan diguem tots també incloem Sant Antoni de Benaixeve.

Que passa a Sant Antoni? Estem tornant al passat més recent?, des d'aquestes pàgines, s'ha denunciat diverses vegades el rebuig o el nul interés que sempre ha tingut el Consistori per la Cultura del País Valencià. Quan no ens hem quedat bocabadats amb l'eixida de to d'algun regidor demanant perdó per parlar en valencià, ens hem vist sorpresos per l'anterior alcalde, dient allò de no se sap quines "prioridades". No seré jo el que vaja a descobrir quines són les prioritats que té aquest poble, que per cert son moltes i bastant urgents, però sí que vull assenyalar que també és una prioritat i, ara una oportunitat perduda pel nou Ajuntament, poder distanciar-se de la política cultural portada per l'anterior equip de Gobern. Haver-se adherit a eixa proposta a través de la celebració de concerts com a mitjà per a incentivar la música en directe, també significava donar suport als grups valencians que contribueixen a aportar una normalitat lingüística i cultural.

Cal reconéixer que al Sr. Santafosta i als seus regidors els va a tocar bregar fort per treure al municipi de la desídia en què l'han tingut immers durant molts anys, però també és cert que d'haver signat junt amb els altres pobles no ens haguera costat una despesa excessiva i haguera obert una porta a la música i la cultura en valencià ( rara avis en Sant Antoni). Ja sabem que entrar a la Web municipal i clicar "valenciano" és perdre el temps, suposem que el servei de traducció de l'Ajuntament, si existeix, deu tenir massa feina per a no caure en el detall de rectificar allò de Buçó de Sugerències i Tabló d'anuncis, que ferís els ulls, (caldria poder llegir Bustia de suggeriments i Tauler d'anuncis), ja sabem que demanar la doble denominació del nom del poble, com l'Associació VV de Colinas i el Grup Socialista varen demanar anys enrere, és qüestió d'altre moment (caldrà demanar-ho de nou per no quedar com una illa al mig d'una comarca majoritàriament valenciano-parlant) però ignorar un esdeveniment com el Cicle de Música Comarcal Ovidi Montllor amb el que es pretén donar homenatge al músic, compositor i actor d'Alcoi crec que ha estat un error per a l'intel·lecte dels ciutadans de Sant Antoni.

Els canvis dels darrers compromisos electorals han obert finestres i han aixecat catifes a totes les institucions democràtiques, per això, no estaria de més que el nou Gobern municipal de Sant Antoni també es vaja allunyant de la nul·la política cultural que tant en castellà com en la nostra llengua, ha estat com a norma en Sant Antoni. No tot deuen ser Bertinis i sevillanes, els nostres cantants i la nostra cultura també conten.

Caldrà haver de desplaçar-se cap als altres pobles de Camp de Túria per sentir-nos valencians i en valencià?, esperem que no i prompte els nou regidors no s'avergonyeixen de la seua cultura. 

* Crònica agraeix a l'autor que de tant en tant col·labore a la nostra secció d'opinió de Camp de Túria  

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal