El govern de Llíria presenta els pressupostos 2016 que qualifica de 'realistes, compromesos i per a l'impuls econòmic' El govern de Llíria presenta els pressupostos 2016 que qualifica de 'realistes, compromesos i per a l'impuls econòmic'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El govern de Llíria presenta els pressupostos 2016 que qualifica de 'realistes, compromesos i per a l'impuls econòmic'

Els pressupostos municipals presentats ascendixen a 17.496.663,13 euros, el que suposa una reducció del 2,48%  amb el proposit de “rebaixar la càrrega financera existent"

Tots els grups polítics podran presentar propostes fins al 3 de febrer 

La Comissió Informativa d'Hisenda ha dictaminat favorablement el projecte de pressupostos municipals i plantilla de personal de l'Ajuntament de Llíria per al 2016. L'esborrany va comptar amb els vots a favor del PSOE i Llíria Puede i l'abstenció de la resta de les formacions polítiques.
Els grups municipals també van acordar per unanimitat donar un termini més extens d'allò més habitual perquè puguen fer aportacions als comptes públics, que s'ha fixat fins al 3 de febrer, i portar-les al ple per al seu debat i aprovació eixe mateix mes.

“Hem establit este període perquè, des del diàleg, les formacions polítiques puguen realitzar propostes constructives i factibles a fi d'arribar al major consens en un document que ja compta amb el recolzament dels representants sindicals del Consistori”, hi ha assenyalat Manolo Civera.

Els pressupostos municipals presentats ascendixen a 17.496.663,13 euros, el que suposa una reducció del 2,48% respecte a l'exercici anterior. Esta minoració es deu al plantejament de “rebaixar la càrrega financera existent, amb el propòsit de poder afrontar altres inversions centrals i necessàries”. En este sentit, es va a fer un esforç a disminuir el deute municipal, actualment xifrat en quasi 8.000.000 euros, als 7 milions al final de 2016.

Reactivació econòmica i compromís social 

L'alcalde ha definit el projecte de comptes com “realista, equilibrat, compromés en la protecció social i el benestar dels nostres veïns i, d'una forma decidida, inversor i generador d'ocupació que garantirà una perspectiva real de creixement econòmic i canvi”.

Manolo Civera ha ressaltat que per a l'elaboració dels mateixos “s'ha partit d'una premissa fonamental que hi ha marcat intensament els primers mesos de l'acció de govern, una clara i decidida aposta per la reindustrialització de la ciutat, necessària per a buscar solucions efectives a la xacra de la desocupació que ha suposat la crisi econòmica, de manera molt accentuada a la nostra població”.

El primer edil també ha volgut matisar que el capítol sis “contempla inicialment una partida de 454.165,98 euros, però les inversions reals que s'executaren responen a la voluntat d'ordenar el passat, per al que s'afloraran els romanents de crèdits procedents del patrimoni municipal del sòl, la qual cosa farà possible la rehabilitació urbana, la revitalització comercial de la ciutat i la reindustrialització dels nostres polígons, tot això encaminat a l'objectiu únic de la creació d'ocupació”.

Finalment, Manolo Civera hi ha assenyalat dos qüestions que s'arrepleguen en la memòria d'Alcaldia i que “resulten fonamentals per a facilitar l'execució de projectes i el creixement productiu, com són la necessitat solucionar la problemàtica de les actuacions urbanístiques pendents amb una important implicació de l'Ajuntament i per un altre costat la modernització de la nostra administració per afrontar la gestió municipal amb major eficàcia”.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal