Imelsa es reestructura per a centrar-se en la promoció econòmica dels municipis i augmentar la transparència en la gestió Imelsa es reestructura per a centrar-se en la promoció econòmica dels municipis i augmentar la transparència en la gestió
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Imelsa es reestructura per a centrar-se en la promoció econòmica dels municipis i augmentar la transparència en la gestió


La cogerencia d'Imelsa, formada per Josep Ramon Tiller i Agustina Brines, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per a «fer balanç de la situació actual d'Imelsa, d'allò que ens hem trobat i dels projectes de futur».
Josep Ramon Tiller, que ha declarat com a «insostenible» la situació heretada de l'anterior equip de govern, «que posava en dubte la pròpia viabilitat de l'empresa», ha afirmat que «l'empresa es troba en ple procés de sanejament i reestructuració, a partir d'una auditoria pròpia econòmica i de personal». Així mateix, Tiller ha anunciat que «la societat està impulsant mesures de control, transparència i evitació de delictes que seran pioneres en les empreses públiques espanyoles».

El gerent ha informat que «es contractarà una auditoria externa financera i de legalitat per als exercicis de 2015 a 2017 i s'han canviat tots els serveis jurídics externs de l'anterior adreça, reduint el cost en un 50 per cent».

El gerent ha indicat que «Imelsa està sanejada des del punt de vista financer, sense deute bancari i una previsió de superàvit de més de 3 milions d'euros, que es retornaran a la Diputació».

«La premissa -continua Tiller- és molt senzilla: Imelsa ha de complir amb el seu objecte social, que és una cosa que no es feia fins ara, i suposarà l'engegada de plans que revertisquen en el desenvolupament socioeconòmic dels municipis per a generar riquesa i ocupació».

Brines: «Fi a la gestió caciquil»

Agustina Brines ha afirmat que «amb la nova direcció d'Imelsa acaba la gestió caciquil, basada solament en criteris d'amiguisme i clientelisme; una mostra d'açò és que ja s'ha convocat una plaça de l'equip de direcció amb els criteris legals de publicitat, concurrència, mèrit i capacitat».

La gerent ha afirmat que «la fórmula de la cogerència de l'empresa, inèdita fins ara en Imelsa, tracta d'incrementar els mecanismes de transparència i fomentar el treball en equip i la transversalitat, que és un dels objectius estructurals en la nova gestió de l'empresa».

Agustina ha tingut també unes paraules per a l'actual plantilla d'Imelsa: «hem trobat treballadors i treballadores de gran vàlua professional que s'han vist sorpresos per personatges corruptes, i gràcies a ells aquesta empresa no s'ha enfonsat».
Al servei dels ajuntaments

La nova direcció d'Imelsa ha presentat la nova estructura de l'empresa, basada en dues grans premisses: la promoció econòmica i la sostenibilitat mediambiental.

Un dels eixos d'actuació es durà a terme des de l'àrea d'Innovació i Promoció Econòmica, la qual engegarà plans d'inversió dirigits als ajuntaments per a millorar el seu teixit industrial.

De l'àrea de Sostenibilitat del Mitjà Rural dependran les brigades forestals de la Diputació, a les quals s'afegiran les denominades «brigades verdes», compostes pels brigadistes més veterans, i que centraran la seua labor en els treballs preventius i de conscienciació a la ciutadania". Així mateix, Josep Ramon Tiller ha anunciat «la creació d'un projecte pilot per a aprofitar la biomassa de la província per a la producció d'energia calorífica».

L'empresa de la Diputació també crearà un àrea de Medi ambient, que promourà accions referents a eficiència energètica, agricultura ecològica i benestar animal.

Així mateix, Imelsa assumirà la gestió de l'àrea de Turisme de la Diputació, traballant, segons Agustina Brines, «sota les directrius del propi servei de la corporació i en completa coordinació amb el Patronat Provincial de Turisme».

El nou organigrama es completa amb el servei d'Informació Territorial, des del qual s'estudia la distribució territorial de la població, la realitat tributària i les infraestructures i equipaments que presten servei als diferents nuclis de població que formen la província de València.
-
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal