Deu municipis estudien associar-se per a treballar conjuntament en favor del Parc Natural del Túria Deu municipis estudien associar-se per a treballar conjuntament en favor del Parc Natural del Túria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Deu municipis estudien associar-se per a treballar conjuntament en favor del Parc Natural del Túria

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria va reunir en el Castell de Riba-roja als municipis inclosos en l’àrea d’influència d’este paratge natural, amb l’objectiu d’establir un fòrum de coordinació d’idees i propostes, que a més permeta realitzar accions conjuntes en favor del Parc Natural del Túria.

A la reunió, presidida per l’alcalde de Riba-roja de Túria, Roberto Raga junt amb el regidor de Medi Ambient, José Ángel Hernández van assistir alcaldes com el de Vilamarxant, Jesús Montesinos o Xest, José Morell i regidors de València, Manises, Paterna, Xest, Llíria, Pedralba, així com tècnics de Medi Ambient, Jardineria i Paisatgisme i Turisme de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.

Durant esta primera presa de contacte, els assistents a la reunió van coincidir a assenyalar la necessitat d’exigir, des de la unió, responsabilitats i ajudes a les Administracions per al manteniment del Parc, que és un ‘recurs econòmic i turístic important per als municipis’. L’alcalde de Riba-roja, Roberto Raga va destacar la riquesa paisatgística de la zona alhora que va posar de manifest la seua preocupació pel qual considera ‘un entorn natural degradat, amb falta d’elements de seguretat importants i problemes d’inversió en el Parc Fluvial’.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria va proposar als assistents l’estudi per a la creació d’una ‘associació de municipis’ que els permeta, a més de coordinar recursos,  tindre més força per a la consecució d’uns objectius comuns, com a ajudes o subvencions.

Els municipis van mostrar el seu interés per aportar fòrums de reflexió per a millorar la protecció i la utilització del Parc Natural i establir un calendari de taule de treball a nivell tècnic que aborden estos i altres aspectes des del punt de vista mediambiental i turístic.

L’Ajuntament de Riba-roja remetrà a la resta de municipis un esborrany d’estatuts que serà estudiat per a debatre en una pròxima convocatòria i poder elaborar el document d’adhesió definitiu.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal