Pla d'Escoletes Públiques per a xiquets des dels 2 anys que començarà la Generalitat, de forma pilot amb 33 col·legis Pla d'Escoletes Públiques per a xiquets des dels 2 anys que començarà la Generalitat, de forma pilot amb 33 col·legis
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pla d'Escoletes Públiques per a xiquets des dels 2 anys que començarà la Generalitat, de forma pilot amb 33 col·legis

El pla contempla un docent i un educador a cada aula amb una ràtio de 18 alumnes
El president destaca que "amb els mínims recursos s'està aconseguint un gir social imparable"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat  i ha emets una nota, per la que el Consell centra els seus esforços en donar suport a la educació, i ha anunciat la creació per part de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport d'un programa d'ampliació de l'ensenyament infantil, en concret amb una línia oberta per als xiquets/es de 2 anys, "es tracta que els ciutadans coneguen que la Generalitat està del seu costat, més encara en els moments de dificultat".


Ximo Puig ha volgut destacar la línia de treball del Consell que passa per "fer accions amb els mateixos pressupostos i recursos que tenia la Generalitat Valenciana i amb els quals s'ha aconseguit canviar la mirada: s'ha donat un gir social imparable". Puig també ha fet referència al projecte de #XarxaLlibres pel qual es garanteix una ajuda econòmica en la compra dels llibres escolars.

El programa pilot s'implantarà aquest nou curs en 33 escoles de la Comunitat Valenciana, dos dels quals es troben a Alcoi, ciutat que el president Puig ha visitat aquest matí. D'aquesta manera, l'educació pública i gratuïta "s'avançarà als nens de 2 anys", ha dit.

Per a totes aquestes iniciatives, el president ha reconegut necessitar l'ajuda de totes les institucions i ha cridat a la raó en matèria educativa. "Si no fan partidismes, és fàcil arribar a acords", ha declarat sobre les crítiques rebudes per les diputacions d'Alacant i Castelló per aplicar aquestes ajudes educatives, "aquesta ha estat una iniciativa de la Generalitat que està oberta a millorar la proposta, i no es tracta de posar-se a la contra ".

Ha incidit en la necessitat que un nou model prioritzi les polítiques públiques, que doni valor a les necessitats ciutadanes ia la igualtat entre les persones. El president ha destacat que la Generalitat treballa en aquesta línia perquè "en el pitjor escenari hem demostrat que es pot fer una política diferent".

Aules de 2 anys

Per al curs 2015-16 s'obrirà un període extraordinari de matriculació en els ajuntaments del 14 al 22 de setembre. Les sol·licituds es presentaran en el centre escollit que farà pública la relació provisional d'admesos al seu tauler d'anuncis el dia 24. La relació definitiva d'alumnes admidos es publicarà el 28 de setembre. El curs per a aquestes aules de dos anys està previst per al 5 d'octubre. La ràtio d'alumnes serà de 18 per aula (fins a 594 xiquets en total)

 El secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler, que ha explicat els detalls d'aquest pioner projecte en una roda de premsa, ha indicat que es pretén ampliar el nombre d'aules de dos anys de forma gradual durant els propers cursos. A més, ha ressaltat que la proposta "ha estat molt ben rebuda per les escoles i pels ajuntaments que començaran a portar-los a terme".

Ha destacat també que aquesta mesura "s'inscriu en un clar gir social de les polítiques educatives". Soler ha explicat també que aquesta mesura era una prioritat per a la Conselleria perquè "som molt conscients que l'actuació primerenca és fonamental per aconseguir l'èxit escolar i està científicament comprovat que les actuacions que es puguin realitzar entre els dos i els vuit anys de vida són determinants per aconseguir-ho ".

La Conselleria ha informat que per a la selecció dels centres que començaran amb les aules pilot s'ha tingut en compte la predisposició i la col·laboració dels ajuntaments i les escoles, que havien de comptar amb aules adequades i amb programes d'ensenyament òptims que garanteixin la comptenecia per igual en les dues llengües oficials i un coneixement d'una tercera llengua. Tal com s'ha traslladat, per la conselleria és fonamental realitzar un procés d'avaluació del projecte durant aquest curs que permeti determinar possibles dificultats i establir millores de cara aa ampliació a més centres el pròxim curs.

Centres que comencen amb les aules

Les aules de dos anys s'implantaran en 33 centres repartits entre les tres províncies: tretze a Alacant, set a Castelló i tretze a València.

 
logo de les escoletes infantils municipals de Gandia
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal