La Diputació participa en el pla del Consell per a garantir la gratuïtat dels llibres de text en l'educació obligatòria La Diputació participa en el pla del Consell per a garantir la gratuïtat dels llibres de text en l'educació obligatòria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació participa en el pla del Consell per a garantir la gratuïtat dels llibres de text en l'educació obligatòria

El Consell 'garantirà' amb les Diputacions i Ajuntaments que col.laboren la gratuïtat des llibres de text als xiquets i xiquetes de l'educació obligatòria. La de València és mostra disposta, Castelló i Alacant diuen, per ara, NO
 

El president de la Generalitat Ximo Puig i el conseller d'Educació Vicent Marzà han anunciat ahir un Pla del Consell per a la gratuïtat dels llibres de text dins del projecte #XarxaLlibres.

El conseller d'Educació ha explicat que durant aquest curs les famílies rebran 200 euros per la compra dels llibres de text. "Els pares que hagin comprat els llibres hauran de guardar la factura per presentar-la abans del final del primer trimestre als ajuntaments, els qui gestionaran la devolució de 100 euros, una quantitat finançada tant pels ajuntaments, diputacions com Generalitat", ha detallat Vicent Marzà. La resta d'ajuda es rebrà en el mes de juny si les famílies retornen els llibres en bon estat.

Conclòs aquest curs escolar, els exemplars recopilats passaran a formar part d'un banc de llibres públic del que les famílies els obtindran de forma totalment gratuïta el següent curs.

#*XarxaLlibres suposa una inversió que ronda els 100 milions d'euros .dels quals un terç correspondran a la Generalitat Valenciana, un altre terç a les Diputacions Provincials de Castelló, València i Alacant i un tercer terç als consistoris. En la següent infografia es mostra el procés de la seva implantació.

Cada ajuntament abonarà 100 euros en presentar el justificant de la compra. A aquesta mesura només podran acollir-se alumnes de primària i secundària d'ensenyament públic i concertada. A més el president no pensa que algú puga negar-se a la mesura i que en tot cas quan es governa, es governa per a tots no segons el color de les institucions ni el vot de cada pare i mare.
 

Amb aquesta mesura s'incentiva també la conscienciació de cuidar el material escolar ja que, en acabar el curs, una vegada es retornin els llibres en bones condicions, l'administració abonarà altres 100 euros més.

A Camp de Túria està garantida en la majoria dels Ajuntaments perquè els grups progressistes governants portaven als seus programes referencies al tema.

Els Ajuntaments de València, Alacant i Elx ja han anunciat la seva adhesió. A Camp de Túria, l'Eliana sembla clar que s'adhereix (Mercedes Berenguer com a Diputada Províncial de Benestar Social ha participat) i la majoria de la comarca de governs progressista també ho faran. En la resta de municipis queda pendent la seva adhesió, encara que donada la participació de la Diputació és previsible que ho facen.

La Diputació col.laborará, encara que no més la de València. Però el projecte queda encara coix, a l'espera de saber què passarà en els municipis que per qualsevol causa no vulguin col·laborar i també a les províncies de Castelló i Alacant davant la negativa de les seves Diputacions governades pel PP.

La vicepresidenta de la Diputació de València María Josep Amigó ha fet pública la participació de la corporació provincial valenciana en el pla del Consell per a garantir la gratuïtat dels llibres de text en l'educació obligatòria, anunciat avui pel president Ximo Puig i el conseller Vicent Marzà.

La presidenta en funcions, Mª Josep Amigó, ha assegurat que es tracta "d'una iniciativa fantàstica" "Nosaltres, com a Diputació, no podem més que mostrar la nostra satisfacció i tot el nostre suport".
 
Per a Amigó la col·laboració entre institucions és fonamental per a portar avant plans com aquests. "En primer lloc el nou govern de la Diputació entén que és molt important la col·laboració entre administracions i en aquest cas més, sent un tema d'educació que redunda en el benestar social, prioritat del nou equip de la Diputació".
 
"A aquest nou pla –ha precisat Amigó- al vessant social cal incloure-li la pedagògica, perquè suposarà la reutilització dels llibres i, per tant, des de les escoles com des de les cases s'ensenyarà als xiquets que els llibres cal cuidar-los, perquè el pròxim curs hi hauran uns companys que podran utilitzar-los". "Igualment, -ha conclòs-, respon al compromís de servei i suport de la nova Diputació amb tots els ajuntaments independentment del seu color polític".
 
Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer i regidora de l'Eliana, va subratllar "el valor pedagògic que suposarà aquesta iniciativa que facilita la universalitat de l'accés a l'educació com a dret irrenunciable".
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal