Bétera regula els problemes amb el professorat de l’EPA i obri la matrícula a l’alumnat Bétera regula els problemes amb el professorat de l’EPA i obri la matrícula a l’alumnat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera regula els problemes amb el professorat de l’EPA i obri la matrícula a l’alumnat

Dels cinc docents tres no tenien les titulacions que exigix la Conselleria. La matrícula ja està oberta per als alumnes des d'este dimarts 8 de setembre. El període d’inscripció per als cursos de l'EPA (Ensenyament per a Adults) serà del 8 al 18 del mes de setembre de 09’00 a 14’00 hores.

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Bétera està resolent els problemes en l’Escola Permanent d’Adults (EPA). Concretament ha demanat als professors del centre que acrediten les titulacions necessàries que reclama la conselleria d’Educació per poder impartir classes. De la mateixa manera ha obert noves borses de treball per cobrir les hores que s’oferten i així iniciar amb normalitat el curs escolar el proper mes d’octubre.
En entrar el nou equip de govern al consistori beterà es trobà amb la sorpresa que la regidoria d’Educació de la corporació anterior, no havia enviat a la conselleria la documentació necessària i obligatòria per al curs 2014-2015 sobre les diferents titulacions del professorat que dóna classes a l’EPA. El dia 3 de juliol d’enguany, l’ajuntament rebia per registre d’entrada una notificació de la conselleria en la qual s’instava al consistori a aportar la documentació referent a les titulacions dels professors en un termini de 10 dies. 
El regidor d’Educació del partit PSOE-PSPV Fernando Cantarino, explicà que d’immediat es va reunir amb el professorat i dels cinc professors que conformen la plantilla només dos (un d’ells ja jubilat, però que impartia classes) acomplien amb els requisits per a la docència que des de fa anys estipula la conselleria. Dels altres tres professors un no ha aportat cap titulació, un altre no té la capacitació en valencià i a l’altre li falta la titulació de professor de valencià.

L’ajuntament dins del termini establert (el 13 de juliol) envià a la conselleria un escrit perquè no suspenga l’inici de les classes a l’EPA, tot sol·licitant una moratòria perquè la professora que no acompleix amb el requisit lingüístic puga donar classes mentre es trau la capacitació en valencià. També ha aportat la documentació adient sobre l’obertura de bolses de treball per a un professor de valencià i un altre d’anglès, vacants que s’espera que es cobrisquen ben aviat.
El regidor d’Educació, Fernando Cantarino, ha manifestat que “s’ha actuat amb la màxima diligència i rapidesa en detectar les irregularitats”. Ara només cal que la conselleria done el vist i plau una vegada que les deficiències estan camí de resoldre’s. 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal