Enguany 2015, nou dones assassinades aquest estiu en crims de violència de gènere Enguany 2015, nou dones assassinades aquest estiu en crims de violència de gènere
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Enguany 2015, nou dones assassinades aquest estiu en crims de violència de gènere

La Coordinadora Feminista de València, llança una nova iniciativa amb el nom Ciberacció: No a les violències masclistes; a la qual podreu confirmar assistència a través de Facebook, on es convoca tots els primers dimecres de mes, a la porta de l'Ajuntament de València, a les 20h. En este sentit, té previst el proper dimecre 2 de setembre, a la Plaça de l’Ajuntament,  una concentració contra la violència masclista.

La Delegació del Govern per a la violència de gènere ha confirmat un total de nou assassinats de dones a les mans de les seues parelles o exparelles durant els mesos de juliol i agost, dos menys que en el mateix període de l'estiu passat. No obstant açò, manté cinc casos encara en recerca que podrien elevar a 14 el recompte mortal situant aquests mesos de 2015 a nivells de 2007 o 2008.

En concret, segons l'estadística oficial, al juliol van ser assassinades en crims de violència de gènere un total de sis dones, el doble que en 2014 i 2012, quan es van registrar tres feminicidis. L'any 2013 s'havien computat tres casos.

No obstant açò, aquest juliol s'han produït dos homicidis que es mantenen en recerca, tot esperant esclarir si van ser perpetrats per homes amb els quals les víctimes havien tingut una relació sentimental, per la qual cosa el recompte podria elevar-se a vuit feminicidis.

Quant al mes d'agost, enguany s'han registrat tres víctimes, enfront de les vuit de 2014. S'han introduït tres casos en recerca, per la qual cosa el recompte final podria ascendir a sis assassinats de dones a les mans de les seues parelles o exparelles. Tant en 2013 com en 2012 el mes es va tancar amb dos assassinats masclistes.

En total, 26 dones han sigut assassinades en el que va d'any pels homes amb els quals van mantenir una relació de parella, però són vuit els casos que segueixen en recerca, per la qual cosa el balanç a hores d'ara de 2015 podria ascendir a 34 dones, com en 2012 i 2013.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal