José Maria Angel exalcalde de l'Eliana, dirigirà l'Agència de Seguretat i Resposta davant les Emergències José Maria Angel exalcalde de l'Eliana, dirigirà l'Agència de Seguretat i Resposta davant les Emergències
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

José Maria Angel exalcalde de l'Eliana, dirigirà l'Agència de Seguretat i Resposta davant les Emergències

Tindrà nivell de secretari autonòmic i dins de Presidència.
Qui va ser regidor de l'Eliana  des de 1997 fins a la passada legislatura, assumirà la gestió del Centre de Coordinació d'Emergències 112, així com la prevenció d'incendis forestals o inundacions.

L'Agència de Seguretat i Resposta davant les Emergències dependrà "transitòriament "de Presidència de la Generalitat, fins que es puga convertir" en una veritable Agència ", per el que cal seguir un tràmit parlamentari a les Corts Valencianes. Així ho ha explicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell la vicepresidenta i portaveu, Mònica Oltra, que ha explicat que volen situar el tema de les emergències "al màxim nivell", sobretot tenint en compte que és estiu i que tot Espanya està "en alerta" per incendis per l'onada de calor.

 Respecte als que consideren que hi ha "improvisació" al Consell sobre on recauen aquestes competències, Oltra ha defensat que hi ha hagut "preocupació" quan han arribat al Govern i han vist que l'anterior Consell "s'havia desatès" de la campanya d'estiu. "És veritat que potser hem pecat d'excés de zel, però hem volgut situar en Presidència l'Agència perquè ens sembla que és donar-li el rang que correspon a la preocupació que tenim ", ha assenyalat Oltra.

 Segons la seva opinió, situar aquesta Agència en Presidència li dóna "un rang i una importància" al nivell de la importància que té mantenir el patrimoni forestal i natural. Ha considerat que es pot estar mesos per a completar el tràmit parlamentari per a la conformació d'una Agència "independent", però ha destacat que per al Consell és important que estigui "com més prompte possible".

 Oltra ha explicat que la prevenció d'incendis no estarà en aquesta Agència, ja que aquesta atén les emergències i la prevenció no ho és, i per això dins de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient s'ha nomenat avui a Delia Álvarez com a directora general de Prevenció d'Incendis Forestals. Ha insistit que l'Agència d'Emergències unificarà tota la feina de seguretat i resposta a qualsevol emergència, com un desastre natural o una catàstrofe.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal