CCOO PV augura un temps nou en la negociació sindical i política CCOO PV augura un temps nou en la negociació sindical i política
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO PV augura un temps nou en la negociació sindical i política

Des de la signatura del III Acord Estatal de Negociació Col•lectiva s"han pogut tancar alguns convenis importants en l'àmbit estatal com el de química o el de tèxtil i confecció, i en la província de València com el de la indústria del metall, el d'indústries vinícoles o el de comerç de moble. El sindicat ha sol•licitat una reunió amb el nou Consell per començar a abordar les prioritats en matèria d'ocupació i protecció social.

Paco Molina, secretari general de CCOO PV, ha presentat el seu informe en el qual ha realitzat un balanç de conjuntura socioeconòmica i interna de l'organització, que ha sigut aprovat amb una única abstenció. En el capítol referit a la negociació col·lectiva, ha destacat que, "encara que la majoria de treballadors i treballadores es referencien al conveni sectorial, la reforma laboral ha propiciat l'aparició de noves unitats de negociació en les empreses i s'han buidat a poc a poc els sectorials". Al País Valencià s'han signat ja 20 de nova creació. L'increment salarial mitjà ha sigut del 0,86%, lleugerament superior des de l'acord.

De la situació econòmica ha explicat que l'increment del PIB al País Valencià d'un 2,1% té el seu relat en l'acceleració, bàsicament, de la indústria de l'automòbil i el material del transport. Ha advertit dels riscos que un únic sector siga el que tire de les exportacions, així com que la millora de les magnituds macroeconòmiques no tinga la seua correlació en el mercat de treball. "Augmenta encara la taxa de temporalitat, així com el nombre de persones amb contracte a temps parcial sense que siga voluntari, el cost laboral continua en caiguda d'un 2,1% i afecta aquesta devaluació a qui menys cobra", ha dit Molina.

"En aquest context, assistim amb preocupació al continu augment dels accidents de treball i les malalties professionals", per la qual cosa el sindicat s'ha compromès a situar la salut laboral, així com la disminució de la bretxa salarial entre homes i dones, en objectius prioritaris de la negociació col·lectiva. Quant a la formació, els sindicats han exigit al nou Consell, que inicie els tràmits necessaris perquè el conjunt de treballadors i treballadores puga disposar de formació abans que finalitze l'any i s'adapte a l'obligatorietat de la lliure concurrència.

Reconeix CCOO PV que el Programa Extraordinari d'Activació per a l'Ocupació no ha servit per a elevar la taxa de cobertura, per la qual cosa ja està en tràmits d'abordar la recollida de signatures que impulse una Iniciativa Legislativa Popular sobre la renda mínima. Seria una prestació estatal per cobrir les persones que actives i amb capacitat de treballar, no tenen mitjans de subsistència. Segons les dades del Gabinet d'Economistes del sindicat, aquesta mesura podria afectar 242.000 persones al País Valencià.

En l'àmbit intern, el sindicat segueix apostant per augmentar l'afiliació com a objectiu estratègic i com a garantia financera. En aquest primer semestre, augmenta la taxa de reposició (50,77%), disminueixen les desafiliacions i la caiguda d'afiliació és més xicoteta. Encara que hi ha una disminució d'un 35% de processos electorals, el balanç de les eleccions sindicals és positiu, ja que CCOO continua com a primera força sindical amb un 38,6%, dos punts més respecte a UGT.

El nombre d'expedients gestionats pel Gabinet Jurídic de CCOO PV aconseguirà els 5.300 en finalitzar 2015 i es confirma que s'esmorteeix la caiguda d'activitat. Paco Molina ha destacat el descens significatiu dels judicis assenyalats, ja que la saturació en els jutjats socials porta al fet que processos tan dramàtics com els acomiadaments, no s'assenyalen fins al primer trimestre de 2017.

Balanç dels comptes del sindicat

El secretari de Finances, Joan Calatayud, ha presentat un avanç dels comptes de 2014 que encara han de ser sotmeses al procés d'auditoria externa. Una vegada acabat, es preveu que a la fi de setembre, CCOO PV les farà públiques en la seua pàgina web. Cal avançar que el dèficit previst s'ha reduït considerablement als 135.000 euros a causa que s'han facturat els retards del FOGASA des de 2012.

Pla d'Igualtat de CCOO PV

El Consell ha ratificat el pla que consta de 10 àrees d'intervenció i 51 mesures per a desenvolupar fins a 2018 amb l'objecte d'aconseguir la igualtat de tracte i d'oportunitats entre les persones que treballen en el sindicat. En el diagnòstic inicial es repeteixen alguns dels biaixos que trobem en la societat. En la plantilla, que compta amb un 66,3% de dones, s'ha detectat que amb prou faenes hi ha homes que utilitzen mesures per a fomentar la coresponsabilitat.

La segregació ocupacional és una altra de les realitats constatades, per la qual cosa s'han aprovat mesures per a trencar amb aquesta situació. Així mateix, s'han detectat necessitats en formació en igualtat que es desenvoluparan. La primera de les accions ha sigut l'aprovació del Protocol enfront de l'assetjament per orientació sexual, identitat de gènere i/o expressió de gènere en CCOO PV i el Protocol per a la prevenció, actuació i eradicació de l'assetjament sexual i per raó de sexe en l'àmbit laboral de CCOO PV.

Guia de formació sindical

S'ha presentat també un pla per a delegats i delegades sindicals que té un primer bloc de formació bàsica de quatre mesos i un catàleg de cursos que cada organització de CCOO PV podrà escollir. Es garanteix així que el sindicat compleix els seus objectius en matèria de formació sindical.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal