Bétera: El nou equip de govern paralitza el polèmic mercat rastre dels dissabtes Bétera: El nou equip de govern paralitza el polèmic mercat rastre dels dissabtes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera: El nou equip de govern paralitza el polèmic mercat rastre dels dissabtes

L’anterior equip de govern va paralitzar a setembre el mercat rastre dins d’un ambient polèmic i negatiu per part de l’ACB i va decicir tornar a dur-lo a ple i posar-lo en marxa a través d’un plec de condicions per a concurs públic.

Recordem que el passat estiu va començar la iniciativa d’un mercat rastre alternatiu al mercat dels dimarts que es va instal·lar al carrer Ausiàs March, carrer Goya, carrer Verge de la Mercé i carrer Serra, per “dinamitzar l’activitat econòmica d’eixa zona del municipi”, segons va destacar la responsable de Mercats de l’anterior equip de govern, que després va prendre la decisió de suspendre a setembre per traure-lo a licitació mitjançant concurs públic amb la finalitat d’”introduir millores i nous llocs de venda” per a l’adjudicatari.

Encara que s’acabava d’adjudicar la nova concessió per dur a terme el mercat rastre dels dissabtes- des que es va traure a concurs públic a finals de l’any passat esta iniciativa i a falta de presentar tota la documentació necessària per part del beneficiari-, el  nou equip de govern ha suspés el mercat dels dissabtes perquè el nou regidor de Mercat, Augusto Sevilla, ha esgrimit que “este verano no se realizará, ya que queremos estudiar si es viable o no”.  Esta decisió del nou equip de govern ha sigut també comunicada a l’adjudicatari.

A més, el regidor responsable de l’àrea ha assenyalat que “hemos tenido en cuenta la opinión de la Asociación de Comerciantes de Bétera porque nuestro objetivo es trabajar para defender y dinamizar el comercio local, lo que a priori, detectamos una duplicidad de mercados y creemos que no favorece al desarrollo del comercio de nuestro municipio”

En este sentit,  el President de l’entitat, José Vicente Broseta, ha manifestat la seua satisfacció de què “han fet cas a les nostres exigències que ja varen trasnsmetre per escrit a l’Ajuntament quan es va posar en marxa l’estiu passat este nou mercat, arguments que també vàrem traslladar a l’oposició en el seu moment”.

Broseta ha destacat que “dos mercats són excessius i inviables per a Bétera”. “No és tractava d’un mercat rastre com tal, sinó un altre mercat com el dels dimarts amb llocs de venda de verdures, fruites, sabateria, etc i les desenes de comerços que havien signat tindre un mercat en eixa zona, el que volien era el trasllat del mercat del dimarts a eixe nou espai del poble, però no un altre mercat un altre dia”, ha afegit. A juí del màxim representant de l’Associació de Comerciants de Bétera, “cal potenciar el comerç del poble amb ajudes amb què les persones poden obrir un comerç o una empresa sense dificultats i sense despeses tan costoses perquè no es vagen a altres pobles del voltant”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal