Camp de Túria: només l'Eliana celebra el Dia Mundial del Medi Ambient 2015 Camp de Túria: només l'Eliana celebra el Dia Mundial del Medi Ambient 2015
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Camp de Túria: només l'Eliana celebra el Dia Mundial del Medi Ambient 2015

5 de juny.  Dia del Medi Ambient: que es compleixin les lleis ambientals.

El 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient . el moviment ecologiste vol destacar en aquesta data l'ampli incompliment de la legislació ambiental, el que minva la nostra qualitat de vida i la del nostre entorn. A més, les propostes del Govern, amb amnisties per generalitzades per als infractors ambientals i anuncis de rebaixes en la protecció, pinten un panorama encara més negre.

El Dia Mundial del Medi Ambient va ser establert per l'Assemblea General de les Nacions Unides en 1972 coincidint amb la primera cimera mundial sobre medi ambient: la Conferència d'Estocolm sobre el Medi Ambient Humà. Els fins d'aquest esdeveniment anual són augmentar la consciència mediambiental, i fomentar l'acció global en la protecció del medi ambient.

Però el moviment ecologiste vol destacar que aquests objectius estan molt lluny de complir-se. I això és així en bona mesura a causa de l'incompliment generalitzat de la nostra legislació ambiental per part de les diferents administracions, local, autonòmica, estatal i, també, europea.
Sols

Els Ajuntaments, primera línia de la política i celebració d'aquest tipus de dies, es troben en plena reconfiguració. Els regidors sortints, preocupats per la forma en que deixen les seues responsabilitats. Els entrants, preocupats per la seua nova forma i posició en ells.

El resultat és que  pocs Ajuntaments, a Camp de Túria no hem trobat més que l'Eliana, celebrant o preparant activitats en aquest dia. Només l'Eliana té activitats preparades, encara que són el dissabte 6 de juny, són les activitats dedicades al reciclatge.



El proper dissabte 6 de juny, entre les 11.00 i les 13.30 hores, tindrà lloc al Poliesportiu municipal de l'Eliana la Fireta del reciclatge, activitat organitzada amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) i adreçada als xiquets i xiquetes per tal de fomentar els bons hàbits en la separació dels residus i, amb això, ajudar a conservar el medi ambient.
El Dia Mundial del Medi Ambient es commemora cada any des de 1972, data en què l'Assemblea General de l'ONU va aprovar la creació del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA). La reflexió elegida enguany com a slogan de la jornada arreu del món és: "Set mil milions de somnis. Un sol planeta. Consumeix amb moderació" (www.unep.org/spanish/wed).
L'activitat que es desenvoluparà a l'Eliana com a contribució a la fita global consisteix amb la realització de 5 tallers dinamitzats per monitors ambientals i compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i els diferents Sistemes Integrats de Gestió de Residus (Ecoembes, Ecovidrio, Sigre, ...). S'emmarca, al seu torn, dins d'una iniciativa més ampla anomenada "Recicla amb els cinc sentits" (www.reciclaconloscincosentidos.com), un projecte d'educació i conscienciació ambiental que tracta de coresponsabilitzar tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana a través de diversos tallers presencials i gratuïts per mitjà dels quals s'abordaran diferents aspectes del reciclatge de residus d'envasos lleugers, de vidre i de paper i cartó, d'envasos i restes de medicaments i de xicotets aparells elèctrics i electrònics.
La Fireta del reciclatge del proper dissabte al Poliesportiu coincidirà (i anirà de la mà) d'un altre event emocionant per a l'Eliana: la celebració del Dia Olimpic 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal