Com saber en quin col·legi i taula he de votar en les eleccions? Com saber en quin col·legi i taula he de votar en les eleccions?
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Com saber en quin col·legi i taula he de votar en les eleccions?

Queda menys d'una setmana per a la data de les eleccions i et podrem dir com, en quina taula i forma de localitzar-la. La resta, és a dir a qui, és cosa teua. convé tenir clar en quin col·legi i taula electoral li correspon a cadascun votar (preguntes freqüents sobra la votació).

Com saber-ho? En primer lloc tots els electors reben en el seu domicili una targeta censal amb les dades actualitzades de la seua inscripció en el cens electoral i de la Secció i Taula en la qual a cadascun li correspon votar.

Aquesta targeta és remesa per l'Oficina del Cens Electoral, que també té el deure comunicar les possibles modificacions de Seccions, locals o Taules als electors que resultaren afectats per aquestes, tal com ho estipula l'article 39.7 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General.

PER INTERNET

A més, des del dia de la publicació de la convocatòria es poden consultar per internet les dades d'inscripció individuals de cada elector, que inclouen els de la Taula i local on li correspon votar, si bé per a açò és necessària la utilització d'un certificat digital. La web per a realitzar aquesta consulta és la de l'Oficina del Cens Electoral, enquadrada en l'INE.

La consulta de les dades generals de locals i Taules electorals es pot realitzar a través de la mateixa web sense necessitat de certificat digital.

També pots consultar en quin local i taula et toca votar a través de les llistes del teu Ajuntament, Consolat, Delegació Provincial de l'Oficina del Cens o en el telèfon gratuït 901 101 900 (Oficina del Cens). Els Ajuntaments i Consolats actuen com a col·laboradors de l'Oficina del Cens Electoral en les tasques censals.

BUSCADOR EN LA WEB DE L'INE

D'altra banda, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) habilita en època d'eleccions un cercador de centres i taules electorals en el seu web que et permet conèixer on has d'anar a votar, sense necessitat de certificat digital, a diferència de la consulta en la web de l'Oficina del Cens.

En aquest buscador hauràs d'introduir una sèrie de dades: com l'adreça i codi postal del teu domicili o la primera lletra del teu cognom. L'INE també publica cada vegada que hi ha eleccions un document amb una relació de totes les taules, seccions i col·legis electorals que conflueixen en les eleccions.

COM IDENTIFICAR-SE DAVANT LA TAULA

L'elector pot identificar-se davant la Taula electoral mitjançant els següents documents:

- Document nacional d'identitat (D.N.I.) No serveix el resguard del D.N.I. en tràmit, ja que en ell no apareix la fotografia de l'elector.

- Passaport (amb fotografia).

- Permís (carnet) de conduir (amb fotografia).

- Targeta de residència, en el cas de persones de la Unió Europea que la posseïsquen.

- Targeta d'identitat d'estranger, en el cas de nacionals de països amb els quals Espanya haja subscrit un tractat de reciprocitat per al reconeixement del dret de sufragi en les eleccions municipals.

No importa que aquests documents estiguen caducats, però han de ser els originals, no valen fotocòpies.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal