Riba-roja celebra el 84 aniversari de la II República Riba-roja celebra el 84 aniversari de la II República
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja celebra el 84 aniversari de la II República

Esquerra Unida i el Partit Comunista conmemoren el 14 d’abril al CEIP Cervantes
Durant tota la setmana al voltant del 14 d’abril s’han celebrat diferents actes a la comarca de Camp de Túria conmemorant la proclamació de la II República. Com ja és costum, Riba-roja va recordar la victoria republicana al CEIP Cervantes. col.legi públic construït precisament durant la II República.

A aquesta jornada conmemorativa assitiren al voltant d’un centenar de persones, la qual va estar presentada per Rafa Gómez, candidat d’Esquerra Unida a l’alcaldia de Riba-roja. Es presentaren dos llibres de temática republicana: “València, 1931-1939: una ruta republicana” i “València, 1938-1939: una ruta republicana per la defensa de València”, de la mà de José Durbàn i José María Azkárraga, autors dels dos títols.

Ambdós varen destacar l’oblit que existeix desde els poders públics de cara a defensar la memoria histórica i ficar en valor les empremtes de la II República i la Guerra Civil espanyola. Així, ficaren com a exemple que a la ciutat de València no hi ha una senyalització que done a conèixer els edificis que es varen construir a aquest período republicà, per a què s’utilitzaven durant la República o la guerra certs edificis o on es poden vore senyals dels bombardejos i els enfrontaments. Per aquest motiu, aquestos dos experts s’encarreguen de dur a terme rutes per la València republicana, per tal de donar a conèixer tots els punts relevants d’aquest moment històric.

D’altra banda, es va rendir un emocionant homenatje a totes les persones que donaren la seua vida per defensar els interessos i idees republicanes amb un minut de silenci mentres sonava l’himne de Riego, i es va poder visitar el refugi antibombes que hi ha col.legi, construït en 1936.

Per últim, i abans de donar pas al sopar que compartiren els i les assitents, es va poder disfrutar d’un recital de poesia a càrrec de Lola “La Republicana”, una coneguda activista dels Iaioflautes de València i de les Marxes de la Dignitat que va recitar diversos poemes tant seus com d’altres autors.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal