La Pobla: El CEL continua el seu 2º Cicle de Conferències, divendres 17 abril 'Amigos de la Calle' La Pobla: El CEL continua el seu 2º Cicle de Conferències, divendres 17 abril 'Amigos de la Calle'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla: El CEL continua el seu 2º Cicle de Conferències, divendres 17 abril 'Amigos de la Calle'



La conferència d'aquest divendres 17 d'abril serà a les 19 hores a l'Aula Polivalent i no serà l'últim d'aquest cicle.

L'Associació solidària 'Amigos de la Calle', atén i  crida pel seu nom  quotidianament a aquelles persones que, per una raó o una altra, es troben al carrer, viuen en ella i els veiem quotidianament 'formant part del paisatge'.

Eixe és el problema segons l'Associació Amigos de la Calle, que els veiem com veiem la tenda de la cantonada i no abordem el que realment hi ha darrere, un
ésser humà amb dificultats i que pot ser qualsevol de nosaltres.

L'Associació, amb seu a València, que pel seu caràcter de capital recull  la majoria però no totes les persones que huí, per la crisi han d'estar al carrer vivint. El grup va ser creat en 2007, com a tantes altres, està cobrint un paper que l'Administració ha abandonat, la cura i atenció directa dels menys desfavorits. No obstant això, ells mateixos indiquen que estan rebent peticions d'ajuda de famílies de tot l'entorn metropolità de València:

Així expliquen ells mateixos la seva funció:

El projecte Amics del Carrer va començar la seva marxa al novembre de 2007, després de detectar la situació de desemparament en la qual es trobaven persones sense sostre. Actualment és una Associació sense finalitats de lucre i està integrada per persones amb un perfil multicultural; diverses nacionalitats, edats, credos religiosos, afinitat política i nacionalitats. Cada diumenge al matí es reuneix part de l'equip per cuinar a les seves pròpies cases i repartir a la nit un sopar complet.

“Un diumenge, un sopar, un amic”

L'associació s'ha dividit en cinc grups. Cada grup, en torns rotatius, s'encarrega de cuinar un diumenge des de les 10 del matí fins a les 18 aprox. ja que no es disposa d'un local adequat es cuina a les cases dels socis.

En la tarda, tant cuiners com a repartidors, es reuneixen a les 19:00 a la seu administrativa, per distribuir els aliments als vehicles en què es farà el repartiment.

El menjar es divideix en aproximadament 160 menús complets per a una primera parada en el Passatge Beat Gaspar Bono, al costat del Jardí Botànic, i els altres 150 es reparteixen en quatre rutes establertes per diferents carrers, places i avingudes de la ciutat, com; la Gran Via, Guillem de Castro, Colón, Plaza de l'Ajuntament, Les Barques, Plaza de la Reina, Blasco Ibáñez, Mercat Algirós, Parterre, Juan Llorens, Santa María Micaela, entre unes altres.

Aquells socis que no participen en el procés de preparació i distribució del menjar acudeixen directament al primer punt de trobada, per conversar, recolzar el lliurament d'aliments i roba, utensilis de condícia i brindar un somriure amable.

Després es realitzen les quatre rutes, les que consten entre set a deu parades amb una mitjana de 5 persones. Per a cada ruta resulta com a mínim necessari dos cotxes. Un dels vehicles porta la sopa i entrepans, l'altre el cafè amb llet, brioixeria, sacs de dormir, roba, etc.

Com s'aconsegueix els diners necessaris per al sopar de cada diumenge?

El preu de cost d'un menú complet és de 1€ per persona.

Cada soci abona a l'Associació una quota anual de 20€, la qual cosa suposaria que en el termini de dos mesos o poc més el fons s'hagi esgotat. Els diumenges els diners surt de la butxaca de cada membre que aquest dia cuina el que porta en ocasions al fet que l'activitat sigui gairebé insostenible per al grup, donada l'actual situació econòmica.

Així mateix, en els últims anys han sol·licitat nostra ajuda famílies de Mislata, Xirivella, Benetusser, Vila-real, Requena, València, Pobla de Vallbona, Serra, L'Eliana, Lliria, Almasora, Alcàsser i Port de Sagunt, entre altres punts de la Comunitat Valenciana.

Tot l'anterior significa un moviment de persones i recursos que ens porta a la necessitat de comptar amb un espai adequat. Necessitem una edificació, que estigui preferentment a València, que compti amb cuina i sortida de fums (o l'espai per adequar una), per preparar els aliments, habitacions per a l'apilament i classificació de roba, sales per a activitats de formació, animació, foment de l'autoestima i enfortiment del caràcter, entre altres activitats destinades a estimular la sortida del carrer.
'

Com es veu la conferència i xarrada serà bastant interessant i útil.

Després d'aquesta conferència-xarrada, el CEL (Centre d'Estudis Locals) de la Pobla seguirà el seu cicle de conferències i les següents abordaran temes de literatura (llibre 'la mirada del cocodril') i una altra d'Agricultura Ecològica 'La huerta a la vuelta de la esquina'.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal