La manifestació del 25 d'abril ha cridat per un canvi politic, social i cultural al País Valencià La manifestació del 25 d'abril ha cridat per un canvi politic, social i cultural al País Valencià
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La manifestació del 25 d'abril ha cridat per un canvi politic, social i cultural al País Valencià

València ciutat ha acollit aquest dissabte els milers d'assitents a la manifestació del 25 d'Abril, que commemora la derrota en la batalla d'Almansa, en la qual els assistents han reivindicat un canvi polític a la Comunitat que no torne a caure en el "model social, econòmic, cultural i lingüístic fracassat" i aposte per "la democràcia, la transparència, la participació, la llengua i la cultura".

Molta joventut marxant a la manifestació

La marxa, convocada per Acció Cultural del aís Valencià (ACPV), ha comptat amb la participació d'entitats socials com la Federació de Bandes de Música, Salvem el Cabanyal, Escola Valenciana i Ca Revolta, així com sindicats i partits polítics, que han partit entorn de les 18.00 hores de la Plaça de Sant Agustín en direcció al carrer la Pau sota el lema 'Comença el futur'.

No s'ha vist representació de Podem València, que ha realitzat un acte pel seu compte en el riu, sense emblemes clásics valencians

En un ambient festiu, però més reivindicatiu que altres anys, la comitiva ha partit de l’emblemàtica plaça de Sant Agustí. Senyeres, bandes de música, tabals i dolçaina, mares, pares, fills, néts... diverses generacions de valencians han volgut donar un missatge ben clar: “Prou de PP, prou de corrupció, necessitem un govern per la dignitat de les persones i del País Valencià”.

La manifestació, que ha transcorregut en un ambient festiu, ha comptat amb la participació de diverses muixerangas i ha estat acompanyada de la música de dolçaines i tabalets.

El coordinador de ACPV, Toni Gisbert, ha assenyalat que el d'avui és "un dia per a l'esperança i la il·lusió perquè comença el futur, però també és un dia per a la responsabilitat, per a aprendre d'errors del passat i garantir que els valencians no tornem a caure en un model social, econòmic, cultural i lingüístic fracassat".

En aquest sentit, ha explicat que per a açò és necessari un "canvi polític", doncs el canvi social "ja s'ha produït". "La majoria de la societat ja sap què s'ha fet malament, ara es tracta de no cometre els mateixos errors i entendre que els causants de la crisi, els responsables del model social i cultural que ha fracassat, no poden ser els qui ens traguen de la crisi, els qui aporten la solució".

La solució, segons el coordinador de ACPV, "ha de venir d'altres mans, per tant ha de canviar el cicle polític, ha de venir gent nova que siga transparent, demòcrata i aposte pel diàleg, la llengua i la cultura", que "no són un luxe, sinó que formen part d'un nou model social que és el que aposta per la qualitat, la formació i l'economia productiva i de qualitat", ha apuntat.

El manifest d'enguany, la Crida Cívica, ha sigut elaborat per una sèrie de personalitats "amb projecció pública i social", com els ex rectors de la Universitat de València (UV) Pedro Ruiz i Ramón Lapiedra o els professors Joan Romero i Josep Vicent Boira, segons ha assenyalat Gisbert.

El Manifest llegit ha fet una crida  a “superar les humiliacions infringides per tant de temps de cinisme, incompetència, corrupció i negligència d'aquells que han dirigit les nostres institucions” així com a “deixar que les coses bones passen”. El text finalitza assenyalant el “repte col·lectiu formidable” de “construir un nou projecte integrador, consistent, transversal, propi, en clau de nosaltres i mirant a un món globalitzat”. En aquest sentit convoca a un nou projecte col·lectiu “de regeneració democràtica, de vida en comú, solvent i amb garanties de futur. Pocs pobles serien capaços d'emprendre un viatge així amb més garanties que nosaltres. A aquesta empresa formidable i carregada d'esperança ens convoquem avui”





Foto cortesia P. Peris






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal