Les Marxes de la Dignitat reuneixen a Madrid a desenes de milers de persones per la fi de les retallades Les Marxes de la Dignitat reuneixen a Madrid a desenes de milers de persones per la fi de les retallades
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Marxes de la Dignitat reuneixen a Madrid a desenes de milers de persones per la fi de les retallades

Moltes cares de Camp de Túria, lligades a Esquerra Unida i altres  organitzacions  s'han vist també entre els manifestants acompanyant la marxa que arribava des d'el País Valencià i en la manifestació

Desenes de milers de persones han participat en la manifestació convocada per la plataforma ´Marxes de la Dignitat´ aquest dissabte en la cèntrica plaça madrilenya de Colón sota el lema "pa, sostre, treball i dignitat", que ha conclòs sense incidents.


Molts dels assistents, que han eixit al carrer per a alçar la seua veu malgrat la pluja, portaven cartells en els quals es podien llegir ´No al pagament del deute il·legal, il·legítima i odiosa´ i ´No més retallades, entre uns altres, per a demanar la fi de les retallades i per a denunciar la situació social en la qual es troben moltes famílies.
Convoquen una altra mobilització per al 22 de octubre

Així mateix, s'han pogut escoltar càntics i consignes corejades entre els quals han secundat la mobilització convocada per a defensar els serveis públics, reclamar treball i salari "suficients" i impulsar la futura convocatòria de vaga general que la plataforma ´Marxes de la Dignitat´ ha convocat per al 22 d'octubre.

Un total de nou ´columnes´ que han caminat a peu cap a Madrid procedents de diferents punts geogràfics d'Espanya. Segons els organitzadors, les diferents rutes han entrat en la Plaça de Colón "acompanyades de centenars de milers de persones" i la xifra d'assistents estaria prop del mig milió de persones.

El carrer de Gènova, que conflueix en la plaça de Colón i on se situa la seu nacional del Partit Popular, ha estat totalment blindada per un fort desplegament policial i, a més, tallada al tràfic i a vianants.

A la manifestació ha acudit el coordinador federal d'Esquerra Unida, Cayo Lara, qui ha instat el president del Govern, Mariano Rajoy, a resoldre els "problemes" que té "cada vegada més" la classe treballadora a Espanya.

Lara ha defensat aquesta mobilització social perquè, al seu judici, existeixen causes per a la seua convocatòria. "La gent no eixim al carrer perquè ens ve de gust eixir al carrer a manifestar-nos, ens ve de gust eixir a passejar", ha ironitzat Lara, insistint que els ciutadans tenen motius per a eixir al carrer a manifestar-se.

Per la seua banda, el candidat d'Esquerra Unida a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Luis García Montero, ha defensat "la mobilització de la gent" en els carrers, assegurant que els partits polítics no poden "solucionar-ho tot".

"Els partits polítics caem en la temptació de dir-li a la gent: ´Voteu-nos, que ho anem a solucionar tot´, i els partits no podem solucionar-ho tot, és imprescindible la mobilització de la gent", ha assenyalat Montero durant la seua assistència a les ´Marxes de la Dignitat´.

Finalitzada la marxa es van registrar alguns incidents sense aclarir, que la *polícía salda amb 17 retinguts

Moltes cares de Camp de Túria, lligades a Esquerra Unida i aktres  organitzacions  s'han vist també entre els manifestants acompanyant la marxa que arribava des d'el País Valencià i en la manifestació
Imatges de Gent de Camp de Túria

Gent de CT amb Esther López

De Llíria, La Pobla i Bétera amb l'eurodiputada


Gent de Riba-roja

Gent de Riba-roja
Cayo Lara
cap de la marxa



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal