El 24 de març la comunitat educativa es bolca amb la segona vaga en un mes contra el decret 3+2 El 24 de març la comunitat educativa es bolca amb la segona vaga en un mes contra el decret 3+2
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El 24 de març la comunitat educativa es bolca amb la segona vaga en un mes contra el decret 3+2

El pròxim 24 de març, docents, personal d'administració i serveis i estudiants de totes les universitats estan cridats a secundar una nova vaga. Faran front comú contra la reforma encoberta de la universitat que pretén imposar el Govern del Partit Popular a través de tres iniciatives: el Reial decret, ja aprovat, que obri la porta a la implantació del model del 3+2 (tres anys de grau i dos de màster), encareix els estudis universitaris i expulsa a l'alumnat amb menys recursos econòmics; el que elimina exigències per a crear universitats i facilita el negoci de les privades; i el que endureix l'accés a la professió docent en implantar una acreditació menys objectiva i transparent.

La comunitat educativa es bolca amb la segona vaga universitària en menys d'un mes contra el decret 3+2, després de la celebrada el passat 25 de febrer. Dimarts que ve, 24 de març, els alumnes, professors i treballadors de les universitats estan cridats a buidar els centres i eixir als carrers en nombroses ciutats. Així, a València al migdia.

El Sindicat d'Estudiants,  va argumentar  els motius pels quals secundar l'atur, declara: “La societat està radicalment en contra d'aquesta política del Partit Popular que pretén acabar amb la universitat pública, ja ho vam demostrar en l'atur de febrer i ho tornarem a fer en aquesta nova ocasió”.

El Sindicat d'Estudiants va lliurar aquesta setmana en el Ministeri d'Educació “més de 143.000 signatures que hem arreplegat en contra d'aquest decret del ministre Wert, una mostra més que pretenen acabar amb la universitat pública en contra de la voluntat de la societat”, diu Ana García. “Amb aquest lliurament de signatures hem fet visible el que ja es va veure en la vaga del mes passat, la societat està en contra de les polítiques d'aquest Govern”,

D'altra banda, la Plataforma Referèndum 3+2, que està integrada per col·lectius d'estudiants i moviments socials i que va convocar una consulta en diferents universitats públiques a principis de mes, portarà demà dilluns, a les 12 hores del migdia, les urnes i paperetes de la votació al Ministeri d'Educació. D'aquesta manera, els alumnes pretenen “fer força contra aquest decret, usant els símbols de les votacions, per a exigir-li al ministre José Ignacio Wert que se sent a parlar amb nosaltres”, explica  un dels portaveus d'aquesta plataforma. cal recordar que, mitjançant aquest referèndum, un 97 per cent dels més de 30.000 estudiants que van participar en ell van dir no a la reforma universitària.


Atur també del professorat.

A més dels diferents sindicats i col·lectius del moviment estudiantil, CCOO, UGT, CSI-F, STE-PV i CIG també criden a la vaga al professorat i als treballadors dels centres educatius.

El secretari general de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Francisco García, diu al voltant de les reformes Wert  “estan encaminades a privatitzar el sistema universitari i retallar més finançament a la universitat pública, la qual cosa provocarà el seu encariment i una major pèrdua de llocs de treball i afectarà a la igualtat d'oportunitats, en convertir-se en un model més classista”

 Carlos López, secretari general de la Federació d'Ensenyament FETE-UGT, relata: “Cadascun dels convocants hem treballat internament i el 24 hem convocat a tota la comunitat universitària a les manifestacions pertinents i a buidar els centres”.

“És important que el seguiment de la vaga siga massiu perquè la transformació dels títols universitaris, en passar de quatre anys de grau i un de postgrau al 3+2, tindrà repercussions en les condicions laborals i retributives del professorat, a més, també estem pendents que facen canvis en la flexibilitat per a l'acreditació per a ser professor de la universitat”, afig. Per a López, “aquesta reforma impulsada pel Govern del Partit Popular pot fer desaparèixer el 20 per cent dels llocs de treball en les universitats públiques i, a més, farà que les universitats siguen finançades per part de les famílies, i no mitjançant els pressupostos de l'Administració Pública”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal