La manifestació per 'l'escola que volem' ha recorregut València en un ambient festiu i molt reivindicatiu La manifestació per 'l'escola que volem' ha recorregut València en un ambient festiu i molt reivindicatiu
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La manifestació per 'l'escola que volem' ha recorregut València en un ambient festiu i molt reivindicatiu

Amb la participació d'un important nombre de Col·legis, grups de Gegants i Cabuts, Muixarangues i sobretot una reivindicació que acompanyava tots els participant 'l'escola que volem'.

Amb aquest acte Escola Valenciana dóna començament a les Trobades 2015, que enguany, segons informa l'organització tindran amb motiu de celebrar els seus 30 anys, els actes importants en la Ribera i la Marina Alta, encara que també anuncien que faran unes jornades en l'Alt Palancia, una zona de parla castellana, però que demanda la llengua valenciana en l'escola.

Tots sota el lema l'Escola que volem i Som el Futur, amb un canvi de govern



La manifestació ha conclòs en la plaça de la Verge, on s'ha llegit el manifest i les 'muixerangues' han alçat diverses torres humanes en homenatge a l'escola pública, de qualitat i en valencià.

Durant la manifestació, l'organització ha assegurat que la societat valenciana vol un canvi en la política educativa i l'entitat ha volgut demostrar que "estem preparats per a un canvi de govern que treballe per l'escola que volem: un model d'escola que és una conquesta aconseguida per tota la societat valenciana, que cal desenvolupar i a la qual no volem renunciar", ha insistit.

Des de Escola Valenciana assenyalen que ara fa falta que els partits polítics disposats a recuperar la dignitat de l'escola pública, de qualitat i en valencià "agafen el guant". L'entitat va presentar a principi de febrer el 'Model de l'escola que volem', un document que senta les bases per a optimitzar el sistema educatiu valencià i que assenyala diferents accions necessàries per a aconseguir-ho. Aquest document té com a punt de partida el desenvolupament de la Llei d'ús i Ensenyament del Valencià, així com la creació d'una Llei Educativa Valenciana.

Foto d 'Escola Valenciana'


Com sempre, en la manifestació hem vist gents de Camp de Túria i alguns destacats participants en l'àrea d'opinió de Crònica Digital Comarcal.



Pura Peris

Luis Poveda


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal