El Sindicat d'Estudiants anuncia mobilitzacions enfront del Decret 3+2 de Wert El Sindicat d'Estudiants anuncia mobilitzacions enfront del Decret 3+2 de Wert
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Sindicat d'Estudiants anuncia mobilitzacions enfront del Decret 3+2 de Wert

Per al Sindicar d'Estudiants, el decret 3+2, significa la completa privatització de la universitat; transformar les llicenciatures en Masters de milers d'euros impossibles de pagar per a centenars de milers d'estudiants. No els val acabar amb les beques, no els val amb la LOMQE, no els val amb pujar brutalment les taxes. Ara volen acabar amb el dret a l'estudi en la universitat, expulsar-nos de les seues aules a tots els que no siguem de famílies amb diners.
 
Des del Sindicat d'Estudiants criden a la lluita a tota la joventut, a tots els col·lectius estudiantils. Cal posar en peus de guerra totes les facultats i instituts! És una situació de màxima emergència. Cridem també a tots els ciutadans, a tots els treballadors, a les nostres famílies, als sindicats del professorat, a totes les organitzacions progressistes al fet que recolzen a la joventut: Defensem la universitat pública que volen liquidar.
 
El Sindicat anuncia que els pròxims dies faran pública la proposta per a una gran vaga general d'estudiants contra el decret 3+2, amb manifestacions, tancaments i assemblees.
 
Com afectarà el decret 3+2 als estudiants

El decret 3+2 pretén canviar l'estructura dels ensenyaments universitaris per complet. Té en realitat les implicacions d'una nova llei, però per fer el menor soroll possible i aprovar-la d'amagat i amb la major celeritat, el PP l'imposar per decret, aprovant-la en el Consell de Ministres perquè s'apliqui a partir del mes de Setembre de 2015, és a dir, des del començament del curs que ve.

Devaluació dels graus: passaran de quatre a tres anys i es convertiran en paper mullat al mercat laboral

El canvi fonamental radica que els actuals graus, que consten de quatre anys passaran a tres. Segons explica aquests tindran un caràcter "bàsic" i "generalista", és a dir que no seran suficients per adquirir la qualificació necessària per exercir una professió d'alta qualificació en el terreny laboral com a advocat, periodista, enginyer, infermer... Per obtenir aquesta qualificació "especialitzada" – segons el text del decret - serà necessari cursar un màster que passarà de la durada actual d'un any a dos anys, amb el corresponent desemborsament econòmic.

Per obtenir un títol vàlid al mercat laboral caldrà pagar dos anys de màster a preus inassumibles per a la majoria.

Per fer-nos una idea del que suposa això, podem prendre com a exemple els preus actuals dels masters que s'ofereixen en universitats públiques. El cost, per exemple, dels masters d'un any a la Universitat Complutense de Madrid, la primera en nombre d'alumnes, oscil·la entre 4.000 i 7.000 euros anuals. A partir de l'entrada en vigor del nou decret haurem d'afrontar el pagament de dos anys de màster que poden oscil·lar entre 8000 i 14000 euros per poder obtenir un títol universitari que sigui reconegut al mercat laboral. Així és clar que serà tan sols una minoria privilegiada qui pugui pagar-se els estudis universitaris que podran ascendir tranquil·lament a més de 20.000 euros.

Se suprimiran graus i s'acomiadarà a professors.

El pas dels graus actuals als nous graus de tres anys de caràcter bàsic i general, suposarà que molts dels graus actuals es fusionin amb uns altres de la mateixa branca, amb la qual cosa se suprimiran molts dels actuals
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal