L'exposició es convertirà en el centre d'un programa d'activitats sobre Estats Units -concerts, conferències, tallers, projeccions, etc- que el Museu Valencià d’Etnologia realitzarà durant el primer semestre de 2015 i que comptarà amb la col·laboració de Berklee College of Music, American Space i Florida State University.
La foto forma part de l'exposició |
La història es repeteix, avui com ahir.15.000 valencians darrere d'un somni
Entre 1906 i 1920, prop de 15.000 valencians, sobretot de la Marina i la Safor, però també de les comarques veïnes, van emigrar a Canadà i Estats Units. Fugien de la misèria i cercaven allí el pa i el futur que no tenien en la seua terra. Molts es van quedar per sempre, però la majoria van haver de tornar quan les crisis de 1921 i 1929 els van deixar sense treball.
L'exposició aborda aquest fenomen social, la singularitat del qual deriva de l'enorme distància entre el país d'origen i el país receptor, a través de fotografies, cartells i peces emblemàtiques com un robot de la cadena de muntatge de Ford o diverses armes adquirides pels valencians a Estats Units.
Influència americana a València
En l'exposició també tenen cabuda referències a la presència de l'economia nord-americana a València i a la preponderància del nord-americana en la configuració de l'imaginari col·lectiu i cultural, a través d'una potent indústria cultural que es manifesta en múltiples creacions artístiques, davant les quals els valencians han reaccionat o entre la fascinació o la crítica.
L'exposició exposa el seu missatge que es presenta amb un marcat caràcter escenogràfic. Està comisariada per Robert Martínez Canet i Sunció García Zanón, dos conservadors del museu, i en la seua producció han col·laborat diferents institucions valencianes, i americanes
Foto de l'exposició |
Cap comentari :