FAPA València contra la 'consulta lingüística' de Conselleria, per 'tramposa, enganyosa il·legal' FAPA València contra la 'consulta lingüística' de Conselleria, per 'tramposa, enganyosa il·legal'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

FAPA València contra la 'consulta lingüística' de Conselleria, per 'tramposa, enganyosa il·legal'

El día 19 Consellería íntentarà la consulta, però la federació d’AMPAS alerta a les famílies que no voten una consulta no vinculant sense garanties perquè preten atacar clarament l’ensenyament en valencià.

La polèmica “consulta lingüística” que la Conselleria d'Educació acaba de plantejar és un exemple més de com s'anteposen interessos electoralistes als interessos dels alumnes, en un assumpte de tanta importància per al seu futur com és la seua formació i, en concret, l'aprenentatge d'idiomes.

L'absurda consulta no solament és criticable en la seua intenció (disminuir l'ensenyament en valencià amb finalitats electorals) sinó que falla en el fons (s'enquesta sobre programes bilingües inexistents) i en la forma, ja que una vegada més, es fa de manera antidemocràtica, obviant l'opinió de la comunitat educativa i publicant la normativa amb escasísim temps, com ja es va fer amb el decret que desenvolupava la nova llei educativa, l'OMQE, que es va publicar (atenció) durant l'estiu.

Ara, la Conselleria publica una resolució (el 12 de desembre) obligant als centres a consultar als pares sobre les seues preferències d'ensenyament en llengües i només dóna una setmana per a preparar-la (doncs ha de fer-se el dia 19). Per a més inri, la consulta és telemàtica i es requereixen diversos passos: els pares han de passar pels centres, emplenar un imprès perquè se'ls assigne usuari i contrasenya, i així poder accedir el dia 19 a la pàgina web de la votació. Sembla clar que l'objectiu és, paradoxalment, impedir la correcta informació sobre la iniciativa i fins a la participació real en ella.

 La presidenta de FAPA-València, Eva Grimaltos, ha llançat este matí un missatge rotund a totes les seues AMPA, alertant que la consulta que preten fer Educació el pròxim 19 de desembre no compta amb les garanties perquè es desenvolupe de la millor forma possible, ja que de forma premeditada votar el dia 19 de desembre, amb una setmana per fer la consulta i les escoles preparant el Nadal, “és una nova burla”.

La federació ja li ha dit a la Conselleria d’Educació que la preferència lingüística ja l’expressen les famílies a l’hora de matricular als seus fills i filles per primera vegada en el sistema educatiu. “La millor consulta està al full de matrícula, la resta de consultes son una pèrdua de temps tant per a l’Administració com per a les famílies, a més no podem decidir res perquè no és vinculant”, considera Grimaltos

En este sentit FAPA-València promou que les seues AMPA representades per molts pares i mares no participen en esta consulta pequè a més esta “voluntat” de tindre en compte l’opinió de les famílies no és coherent amb la retallada de participació d’aquestes en el Consell Escolar, que ha imposat la mateixa Conselleria amb les instruccions d’inici de curs. “No comprenem com la Conselleria ha limitat la nostra participació al Consell Escolar on ja ni votem la PGA, i ara tant d’interés en comptar amb nosaltres per a una votació no vinculant”, subratlla.

La representant de FAPA-València lamenta que la Conselleria tinga tantes ganes de preguntar a les famílies en quina llengua volen estudiar els seus fills i filles, facilitant la participació amb tots els mitjans possibles front al nul recolzament i quasi inexistent a l’última campanya de Eleccions a Consells Escolars. “Per què no ens pregunta sobre les retallades, la falta de professorat, els centres que estan per construir?... és això el que realment ens interessa als pares i mares, elegir la llengua ja ho fem, sabem que és un dret dels nostres fills i filles”, conclou.

 Rebuig al Decret de Plurilingüisme

 El rebuig a la regulació del plurilingüisme per part de la Conselleria ja ve de lluny, amb el Decret 127/2012. En aquell moment FAPA-València ja va afirmar que el nou document redactat per la Conselleria d’Educació eliminava la immersió lingüística i no parlava de catalogació lingüística en valencià dels llocs de treball a l’ensenyament públic obligatori. Un  document que retallava més l’objectiu d’aconseguir que l’alumnat acabara els seus estudis amb una competencia lingüística també en valencià, a part del castellà i l’anglés. Representants d'entitats i institucions vam signar un document de 9 punts per tal que la Conselleria d'Educació incorporara canvis bàsics en l'esborrany de Decret. El resultat va estar que cap proposta es va incorporar de les fetes per 33 entitats i institucions. Per tant esta orde que desenvolupa el procediment d’autorització del projecte lingüístic continua perpetuant un model lingüístic que no volem i no acceptem com a nostre.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal