Els Verds del PV seran opció electoral a la Generalitat en 2015 i decideixen obrir primàries Els Verds del PV seran opció electoral a la Generalitat en 2015 i decideixen obrir primàries
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Verds del PV seran opció electoral a la Generalitat en 2015 i decideixen obrir primàries

La Mesa de País dels Verds del País Valencià, òrgan assembleari que dirigeix el partit ecologista i en el qual participen representants triats per l'afiliació de les localitats i comarques on Els Verds tenen representació, en la seua reunió del dissabte, 13 de desembre, celebrada a l'Eliana han aprovat per consens unànime convocar eleccions primàries en les quals participaran tant les persones afiliades com els simpatitzants de l'organització per a triar la persona que serà la seua candidata a la Presidència de la Generalitat Valenciana.

S'ha obert el procés intern electoral que culminarà amb la votació en totes les assemblees locals el 24 de gener. També, es podrà votar per internet. Les candidatures, que pot presentar qualsevol afiliat, tindran entre el 9 i el 22 de gener la possibilitat de convocar actes de campanya de primàries per a explicar les seues propostes a l'afiliació i persones que simpatitzen amb el partit verd.

Els Verds amb aquesta decisió ratifiquen el seu desig de participar activament en la pròxima campanya electoral per a les Corts Valencianes i oferir a la societat valenciana una real proposta de canvi polític, econòmic, social i ecològic, no solament de persones o sigles, si no de model de vida que garantisca el present i el futur de la ciutadania valenciana.

“Qüestions tan preocupants i greus com l'evidència del canvi climàtic o l'amenaça de les prospeccions petrolíferes i l'energia nuclear o el total abandó de l'agricultura valenciana i dels boscos requereixen no solament un canvi de sigles al capdavant del govern valencià sinó un gir de 180º graus de la política i del model de societat que aplica, i açò només ho oferim de forma global i amb un discurs coherent Els Verds” -ha dit Joan Francesc Peris, portaveu federal del partit ecologista.

Els Verds del País Valencià, sols o en coalicions electorals amb altres forces de l'esquerra i plataformes socials, es presentaran en moltes poblacions i capitals comarcals i provincials en les pròximes eleccions municipals en les quals esperen aportar els seus vots per a substituir al PP al capdavant dels Ajuntaments valencians amb l'obtenció de molts més regidors que en el 2011.

El portaveu dels Verds, Joan Francesc Peris ha explicat que no es presentarà a les eleccions primàries del partit per a dedicar tots els seus esforços en les pròximes eleccions a la seua pròpia ciutat, Gandia, que “des que va obtenir la majoria absoluta el PP de Torró en el 2011 ha donat molts passos arrere i abandonat moltes polítiques municipals que l'havien situat en l'avantguarda de ciutats mediambientals i de progrés de l'Estat Espanyol. Cal pintar de verd Gandia perquè torne a ser referència i model del bon fer municipal” -ha dit Peris.
Vista de la  taula de la reunió


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal