Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida ratifica a l'Eliana les llistes per al 2015 que encapçalarà Ignacio Blanco

Foto de l'assemblea del 2013
L'assemblea de Primàries d'Esquerra Unida del País Valencià ha ratificat aquest diumenge les llistes electorals per a les tres circumscripcions a les Eleccions Autonòmiques de 2015. Ignacio Blanco, Esther López Barceló i Jesús Monleón seran els candidats per València, Alacant i Castelló respectivament. Un total de 283 delegats de tots els col·lectius d'Esquerra Unida han votat en aquesta assemblea.

Marga Sanz, David Rodríguez i Fani Rubert seran els números dos de cada circumscripció

La coordinadora d'EUPV, Marga Sanz, ha recalcat “l'esplèndid” treball que ha fet l'organització en aquestes primàries, “on ha guanyat la democràcia i Esquerra Unida”. Sanz ha felicitat a Blanco, “qui és un magnífic candidat. Junts treballarem com una pinya perquè maig siga nostre, siga de l'esquerra”.

Blanco ha agraït també a Marga Sanz el treball conjunt i el “tàndem” que han format des de 2011, “i que continuarem formant en el 2015”, ha afegit. Segons un comunicat d'EU, en el seu discurs de tancament de l'assemblea, el candidat ha mostrat el seu “orgull per representar el millor projecte polític per a la classe treballadora i per a el País Valencià, per història, per militància i per programa; així com la grandíssima responsabilitat de derrotar al PP i canviar les polítiques de dretes”.
Huí a l'Eliana

Blanco ha subratllat la necessitat “d'acabar amb els corruptes, els saquejadors dels diners públics, amb els botiflers que ens han deixat sense RTVV i estan desmantellant de facto el nostre autogovern. Volem la Generalitat Valenciana per al poble, per a les víctimes del metre, que encara esperen justícia i reparació, per a les persones amb dependència o discapacitat, que pateixen un copagament il·legal, per als 600.000 aturats i parades, i els milions de precaris i precàries, per a les associacions i plataformes que lluiten per l'escola pública, pel valencià, pel nostre territori, per la nostra cultura, per als moviments socials que lluiten a peu de carrer contra un capitalisme salvatge que destrossa vides”.

Blanco ha anunciat que entre els objectius d'Esquerra Unida estarà la reversió dels processos privatitzadors en la sanitat i l'ensenyament; una auditoria del deute, generada per la usura de les entitats financeres i per la política de fastos i les trames de corrupció del PP; una reforma fiscal progressiva, perquè paguen més imposats els rics i menys la classe treballadora; una RTVV pública, plural, en valencià i de qualitat, i una comissió de la veritat per a conèixer els crims polítics comeses durant els 20 anys de 'cleptocracia'.

El candidat ha reclamat a la seua organització “unitat i cohesió interna, pedagogia per a explicar el nostre programa i ambició guanyadora, perquè com deia Ovidi Montllor: ja no ens alimenten molles, ja volem el pà sencer”.

Durant l'assemblea també s'han debatut en el plenari les línies programàtiques “Concretant somnis per a un nou País Valencià”, les quals han sigut aprovades per 202 vots a favor i 3 abstencions. Aquestes línies es desenvoluparan en el programa electoral que la formació d'esquerres aprovarà en una pròxima convenció programàtica.

A l'assemblea han assistit convidades altres organitzacions com a CCOO-PV, Escola Valenciana, Els Verds del País Valencià i Acció Cultural del País Valencià, entre unes altres.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal