EUPV de Llíria reprova l’actuació del govern del PP, per les polítiques urbanístiques i de personal EUPV de Llíria reprova l’actuació del govern del PP, per les polítiques urbanístiques i de personal
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EUPV de Llíria reprova l’actuació del govern del PP, per les polítiques urbanístiques i de personal


Diverses sentències en laboral i en urbanisme contra l'Ajuntament.

Segons EU, 'La mala praxis política i de gestió en el dia a dia de l’Ajuntament que des de les regidories d’urbanisme i personal han estat duent-se, ens han abocat, a tenir que acatar a colp de sentències judicials, un treball que hauria d’haver-se fet be des del principi. No es pot acomiadar als treballadors i treballadores vulnerant els seus drets i pensar que estem fent un bon treball, perquè les conseqüències les hem de suportat la ciutadania'. Ha dit Carmen Veses regidora de l'organització.

Recentment els Jutjats han obligat a readmetre al Cap de Premsa, acomiadat irregularment en 2013. Les arques municipals es ressentiran en més de 20.000 euros pels salaris de tramitació.

L'urbanisme a la carta tombat pels jutjats.
Així mateix l'enfrontament entre Manuel Izquierdo (PP) i la seua regidora d'urbanisme atrau noves condemnes en matèria d'urbanisme a l'Ajuntament. El PAI ST-1, conegut com el de 'Eixida de Benissanó', que va ser aprovat  aprofitant que la regidora estava de vacances i assumint el propi alcalde Manuel Izquierdo la  direcció política de l'urbanisme. Ara ja ha sigut tombat pels Tribunals. Els afectats pel PAI van recórrer i els Tribunals els han donat la raó. L'Ajuntament haurà de respondre econòmicament si hi ha dificultats de cobrament pels afectats i l'alcalde Manuel Izquierdo és el responsable, segons Esquerra Unida de Llíria,  per ser incapaç de solucionar els problemes amb la seua regidora en la Junta de Govern.

Diu l'organització d'esquerres que 'l’urbanisme a Llíria ha estat i segueix essent un problema que ens desborda, no sols tenint en compte a les persones afectades sinó a més, al propi govern de l’Ajuntament, que actua sense un objectiu clar. Les diferencies entre l’alcalde i la regidora d’urbanisme no  han de resoldre’s  en els tribunals, sinó al mateix ajuntament plantejant les coses sense amagar res a l’oposició i intentant solucionar-ho conjuntament. Perquè al final aquestes obscures actuacions a qui perjudiquen són als ciutadans i ciutadanes que han confiat en un equip de govern que ha fet fallida des del principi'

Recordem que propietaris afectats per la urbanització del polígon comercial de Llíria situat en l'eixida cap a Benissanó, el denominat sector terciari ST-1, presentaren recursos davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ-CV) en els quals demanaven l'anul·lació d'aquest Pla d'Actuació Urbanística perquè les obres no van ser licitades en concurs públic com a marca la Llei Urbanística Valenciana (LUV). En total, el ST 1 ocupa més de 110.000 m2 i les seues obres d'urbanització, incloses l'IVA, ascendeixen a prop de 12 milions d'euros. L'agent urbanitzador és Sanz Desarrollos Urbanos.

L'advocat dels recurrents va explicar que ha sol·licitat que s'anul·len totes les actuacions en aquest polígon comercial com el projecte d'urbanització, la reparcel·lació, el gir de les quotes i les obres malgrat que estan executades ja al 85%. Entre els afectats que han denunciat figuren dos concessionaris de Renault i Ford, un viver, una empresa de lampisteria i l'amo de diverses naus industrials, entre els quals hi ha un bar. Alguns dels denunciants han de pagar més de mig milió d'euros en quotes d'urbanització i un dels concessionaris, més de 825.000 euros.

Es dóna la circumstància, segons informen els propietaris de la zona, "que s'ha obligat a les empreses i particulars instal·lats en la zona, des de fa 20 anys en bastants casos, a pagar unes obres d'urbanització milionàries per la implantació de serveis com a aigua i llum, dels quals ja disposen des de fa més de dues dècades".

Diferencies alcalde-regidora

Amén d'aquestes circumstàncies, en el procediment d'aprovació del PAI hi ha hagut una sèrie de fets rellevants, que han provocat, entre altres coses, l'enfrontament intern entre l'alcalde de Llíria, Manuel Izquierdo, i la regidora d'urbanisme, Remedios Mazzolari. La màxima responsable de l'urbanisme edetano, segons han confirmat fonts municipals a aquest diari, no era partidària d'aprovar el PAI Eixida a Benissanó, sense resoldre algunes qüestions tècniques. De fet, estava de vacances en la junta de govern d'agost de 2010 en la qual es va aprovar el pla de reparcel·lació de la zona.

Les mateixes fonts han confirmat que Mazzolari es va desmarcar del PAI per no tenir-se en compte els seus criteris en aquest assumpte i que va ser l'alcalde el que es va obstinar a pilotar-ho i portar-ho a terme abans fins i tot de les eleccions municipals de 2011. En la reunió d'agost, a la qual van assistir l'alcalde i els tinents d'alcaldes, tots ells del PP, és M. Izquierdo qui es reserva la competència d'urbanisme i qui al costat dels seus companys de partit aprova la reparcel·lació. Paral·lelament, el tècnic municipal, que va actuar com a secretari accidental aqueix 27 d'agost de 2010, és Salvador Ribes Zarzo, un advocat urbanista i exregidor de Benaguasil, entre 2003 i 2007, que ha compartit negocis amb l'urbanitzador del PAI, Sanz Desarrollos Urbanos.

L'alcalde Manuel Izquierdo va nomenar per decret d'alcaldia un mes abans a Salvador Ribes com a secretari accidental d'aqueixa junta de govern celebrada a esquena de Mazzolari.

Avuí el jutjats s'han manifestat ja contra l'Ajuntament pel que 'EUPV demana una comissió informativa, perquè els partits de l’oposició coneguen de primera ma tot sobre la sentència de la ST-1.  És necessari, diuen,  'que el poble de Llíria conega la situació i diga la seua davant dels responsables polítics, per això serà immediata una convocatòria a tota la ciutadania per a que escolte als polítics que a la fi ells han situat en l’Ajuntament'.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal