Si les vacances han acabat i tens alguna queixa CECU (Consumidors i Usuaris) et diu com Si les vacances han acabat i tens alguna queixa CECU (Consumidors i Usuaris) et diu com
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Si les vacances han acabat i tens alguna queixa CECU (Consumidors i Usuaris) et diu com

Les vacances d'estiu enfilen la costa avall i molts estan ja preparant les maletes per a tornar a casa. En el cas d'haver gaudit d'un viatge o haver utilitzat algun transport és possible que hagen sorgit determinats problemes que també podem reclamar a la volta. Us expliquem com fer-ho en cada cas:
Transport aeri: En el cas d'haver patit algun retard, cancel·lació o situació de overbooking, cal recordar que el més recomanable és deixar constància per escrit en el propi aeroport en el moment de l'incident. En qualsevol cas, sempre es pot iniciar un procediment de reclamació, primer davant la companyia aèria i, en cas de no obtenir resultats en el termini d'un mes, davant l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. En cas que el perjudici patit requerisca una compensació superior a la contemplada en la normativa es pot acudir a una demanda judicial que, si la nostra petició no supera els 2.000 euros, podrà resoldre's a través d'un procediment verbal sense costos d'advocat o procurador ni taxes judicials. Si el problema ve de la mà d'incidències amb l'equipatge, és especialment important haver reclamat en el mateix moment en l'aeroport, ja que després és difícil provar que els desperfectes s'han produït durant el trajecte, En qualsevol cas, es disposa d'un termini de fins a set dies per a desperfectes en l'equipatge facturat.
Viatges combinats: L'incompliment de qualsevol punt del contracte (o del publicitat en el fullet) d'un viatge combinat es pot reclamar a la volta del viatge i directament en l'agència en la qual ho contractem, independentment de qui haja prestat el servei. Per tant, el primer serà posar una fulla de reclamacions en l'agència i esperar la resposta durant un termini màxim d'un mes per a, si no és satisfactòria, poder procedir amb altres vies com la mediació, l'arbitratge o la via judicial.
Allotjaments, activitats…: Si hem contractat una estada en un hotel o casa rural, una activitat, una excursió, etcètera, i no formen part d'un viatge combinat, en cas d'incompliment el consumidor haurà de reclamar en primer lloc a la pròpia companyia i, en cas de no ser atès, utilitzar alguna de les vies esmentades anteriorment, independentment que ho haja contractat directament el consumidor o que l'haja fet a través d'un intermediari o agència.
Lloguer d'apartaments: Si s'ha contractat un apartament en lloguer amb una empresa directament o a través d'un intermediari (immobiliària, agència…), en cas que les qualitats o condicions no s'ajusten al que ens van oferir, caldrà reclamar directament a aqueixa entitat. Si aquesta no atén a la reclamació en el termini d'un mes, es podrà acudir a l'arbitratge de consum o als tribunals de justícia. Cal recordar que si la reclamació no supera els 2.000 euros no serà necessari advocat ni procurador. Si el contracte és entre particulars no regeix la legislació en matèria de consum.
A Europa: Si es vol fer una reclamació sobre un establiment o servei situat en un altre país europeu, els usuaris tenen a la seua disposició el Centre Europeu del Consumidor, que s'encarrega de gestionar aquest tipus de situacions. Aquest també atén als ciutadans europeus que vulguen reclamar sobre un establiment del nostre país.
Per a més informació relacionada amb els sectors del transport aeri o els viatges combinats, CECU recorda que a través del seu web No clames, reclama posa a la disposició dels consumidors tots els seus drets, normativa i formularis de reclamació. Aqueixa informació pot consultar-se també a través de l'aplicació Reclama per a smartphones amb sistema operatiu Android i iOS.
I, per descomptat, en qualsevol dels casos comentats anteriorment, aconsellem als usuaris que es posen en contacte amb la seua associació de consumidors per a rebre assessorament personalitzat sobre el seu cas i orientació sobre la millor forma de reclamar.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal