Marga Sanz (EU), regidors i membres de l'organització, van estar a Serra en la Festa de la Cirera, l'1 de juny Marga Sanz (EU), regidors i membres de l'organització, van estar a Serra en la Festa de la Cirera, l'1 de juny
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Marga Sanz (EU), regidors i membres de l'organització, van estar a Serra en la Festa de la Cirera, l'1 de juny

El diumenge 1 de juny un nodrit grup de representants d'EUPV van participar en el 44 dia de la cirera i en la 10 edició de la fira de la Calderona, que com cada any per aquestes dates se celebra en la localitat de Serra.

El dia festiu i l'increment electoral d'Esquerra Unida ha sigut aprofitat per regidors/es de municipis de Camp de Túria i militants d'Esquerra Unida per a acompanyar a la seua Coordinadora Marga Sanz pels llocs de la localitat gaudint dels actes i compartint activitats lúdiques durant el dia.

Durant l'acte institucional la Regidora d'EUPV- Serra Dolores Moya, va estar acompanyada per Marga Sanz , Sindica i Diputada per EUPV en el Parlament Valencià, i igualment va participar el regidor d'EUPV a L'Eliana Jose Lorente.

Igualment durant el recorregut pels carrers de la localitat van participar militants i simpatitzants d'EUPV de Serra, Bétera, L'Eliana i Vilamarxant.

El dia de la cirera va acabar amb un menjar en un restaurant de la localitat on van assistir una trentena de militants i simpatitzants d'EUPV.

La Festa de la Cirera de Serra és una jornada festiva que gira al voltant d'aquest fruit, i que té lloc cada, cap finals del mes de maig o principis de juny, a la localitat de Serra, a la comarca del Camp de Túria (País Valencià). La de Serra és la Festa de la Cirera més antiga coneguda,  iniciant-se cap al 1970, quan el consum d'aquesta fruita no estava tan estès i llavors, aquesta localitat hi destacava per la seua producció, a la qual actualment només se'n dediquen cinc famílies que hi tenen camps enclavats al Parc Natural de la Serra Calderona.

La celebració consisteix, sobretot, en el repartiment d'un grapat de quilograms de cireres entre els visitants, quantitat que suposa al voltant de la meitat del que s'hi arreplega anualment al terme municipal de Serra. Qui vullga tastar-les, ha de fer cua fins a poder arreplegar una capseta o cistelleta amb un grapat de cireres.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal