Festa, música i consciència en la Fira Alternativa. 6,7 i 8 juny al llit del riu Festa, música i consciència en la Fira Alternativa. 6,7 i 8 juny al llit del riu
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Festa, música i consciència en la Fira Alternativa. 6,7 i 8 juny al llit del riu

El proper divendres comença al vell llit del riu Túria l'edició número 27 de la Fira Alternativa 2014 que, un any més, omplirà el tram entre el pont de Les Flors i el de l'Exposició de festa, música, teatre, artesania, alimentació ecològica i consciència. Enguany, l'organització proposa una reflexió sobre el temps d'oci lluny del consumisme i el productivisme.


El Cifu actuarà el diumenge de vesprada en l'escenari de la Fira Alternativa. Foto: El Cifu.
La Fira Alternativa de València és un clàssic del mes de juny. Durant un cap de setmana, un tram del llit vell del Túria es converteix en una finestra a diferents alternatives. Artesans, agricultors, i artistes de tot tipus exposen la seua feina. Així des de fa 27 anys. Però la Fira Alternativa és molt més que tot això. En l'edició de 2014, l'organització proposa una reflexió sobre el temps d'oci. En què el gastem?
"No parlem de la tradicional mandra per a fer les coses, ni del descans o del repòs. Estem parlant de la disponibilitat de cadascú de nosaltres per obrir una finestra al món i mirar amb perspectiva les coses i fins i tot a nosaltres mateixos. No parlem d'oci consumista i passiu, ni de l'oci entès com una possibilitat de perdre hores passejant per un centre comercial. Parlem del temps que gastem per a desenvolupar-nos com a persones", explica l'organització en el seu 'editorial' per al 2014.
Per això, la Fira, a banda d'oferir el clàssic mercat d'artesania i d'alimentació, oferirà també una sèrie de tallers, xerrades i conferències al voltant d'aquesta idea. També, com és habitual, es donarà veu a diferents col·lectius i moviments socials per a que donen a conèixer la lluita que porten a terme per canviar el món.
Entre les activitats plantejades a les dues carpes de la Fira Alternativa d'enguany hi ha de tot. Es donarà una conferència sobre jocs tradicionals valencians, de manteniment i ús de bicicletes, de fusta reciclada, de nous estils educatius, a càrrec de la Fundació Félix Rodríguez de la Fuente, d'introducció a la pilota valenciana, de bricolatge sexual amb materials reciclats i de Movnat, una proposta esportiva per practicar en grups en espais naturals, parcs, boscos, rius i platges.
La Fira Alternativa comptarà amb els habituals punts de venda d'agricultura ecològica. Foto: A. Marín Segovia.
La Fira Alternativa comptarà amb els habituals punts de venda d'agricultura ecològica. Foto: A. Marín Segovia.
A més, diferents moviments tindran el seu altaveu en la Fira, com són els Straight Edge, que es declaren anti drogues, contra l'autoritarisme, la xenofòbia, el consumisme i el feixisme, la Xarxa de Centres Socials Autogestionats (CSA) i okupacions, que explicaran com funcionen aquests espais i la contra cultura, o la Coordinadora de Grups de Consum i la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià.
Es reflexionarà també sobre el feminisme als CSA i les okupacions, sobre l'escola lliure, amb la participació de Donyets, sobre renda bàsica, i sobre el deute i les retallades socials, amb la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute i la Campanya de Desobediència 'Jo sí'. Seran, en definitiva, tres jornades intenses amb activitats per als més grans i els més menuts, i que giraran al voltant de l'ús del temps d'oci i molt més enllà.

La banda sonora de la Fira

Una senya d'identitat de la Fira Alternativa de València ha estat l'aposta per la música, i enguany no serà una excepció. Hi haurà actuacions de matí i de vesprada, amb diversitat d'estils i de formats.
El divendres, les actuacions començaran amb Nathan Jaime & Calamar Jug Band a les 17 hores, continuaran amb Curas Hinchables para Niños Insaciables i conclouran amb Lilit i Dionís, a les 20.45 hores. Dissabte serà el torn de DJ Gravity Sound poc abans de l'hora de dinar, i de vesprada, l'activitat començarà a les 17.30 hores amb el grup del Cabanyal 46011, seguits de Candela Roots i Ki Sap, que presentaran el seu nou disc 'Keep skankin'.
Per a tancar la fira, diumenge de matí actuarà a l'escenari Néstor Mont, seguit de Xavier de Bétera i la Rondalla, mentre que per la vesprada obrirà les actuacions El Cifu, seguit de Candele i Cartero Rockero. Al llarg de tot el cap de setmana també hi haurà actuacions teatrals, de mim, i de pallassos, que conformen una activitat diversa i per a tots els públics que, segons presumeix l'organització, no compta amb cap ajuda institucional.
* Guillem Sanchis des dé nonada
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal