Els manifestants reclamen a València un referèndum al crit de ' Borbó a les eleccions' Els manifestants reclamen a València un referèndum al crit de ' Borbó a les eleccions'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els manifestants reclamen a València un referèndum al crit de ' Borbó a les eleccions'


Milers de persones han recorregut aquest dissabte el centre de València per exigir la convocatòria d'un referèndum perquè la ciutadania triï el model d'Estat després de l'abdicació del Rei Juan Carlos al crit de 'els Borbó a les eleccions'
Sota el lema ''Per la República, els processos constituents, el dret a decidir i per un referèndum', la marxa ha partit passades les 19.00 hores des de la Plaça de Sant Agustín pels principals carrers de la ciutat amb una nodrida presència de banderes republicanes.
Alguns dels presents han mostrat una bandera amb la imatge del Príncep Felipe de cap per avall i uns altres es referien a ell com 'Felippsoe' en un cartell. En aquesta línia, també s'han onejat pancartes que resaven 'De Franco a Felipe, més del mateix' o No més *antiguallas medievals i els seus privilegis irracionals'.
A més, la multitud ha corejat lemes com "Espanya demà serà republicana", "als tribunals els Borbó", "desnonaments en Zarzuela" o "si això no s'arregla, guerra; si això no s'apanya, canya canya".
La convocatòria ha estat organitzada per més de 50 organitzacions, plataformes socials, sindicats i partits polítics de la Comunitat entre els quals no s'han sumat ni el PP ni el PSOE.

La coordinadora general de EUPV, Marga Sanz, ha exigit el dret a decidir i que al poble "se li doni la paraula" perquè la gent ha de decidir el que "no se li va deixar en la transició" i "construir un futur des de les bases de la sobirania popular".

Entre els assistents ha estat l'escriptor Alfons Cervera, qui ha subratllat en declaracions als mitjans que quan es parla república "parlem de democràcia" i ha apuntat que ara "és el moment històric" perquè els polítics i institucions "escoltin al carrer".
A més, ha criticat a aquells que avalen la monarquia perquè s'emmarca en la Constitució perquè, segons ha expressat, "no es pot dir que l'única cosa que existeix en aquest país és allò que està dins de la Constitució sense explicar que fora de l'ella també tenim alguna cosa que dir".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal