Diumenge 1 de juny,: Serra va celebrar la 44 festa de la cirera. 800 quilos van ser repartits entre els assistents Diumenge 1 de juny,: Serra va celebrar la 44 festa de la cirera. 800 quilos van ser repartits entre els assistents
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Diumenge 1 de juny,: Serra va celebrar la 44 festa de la cirera. 800 quilos van ser repartits entre els assistents

L'Ajuntament va organitzar, la X edició de la Fira Serra Calderona aprofitant la festa  que ja és la 44 festa de la cirera de Serra,  tot una tradició que prové dels anys 70 del segle XX.   

En la festa, l'alcalde -Xavier Arnal- i l'equip de govern s'han mostrat satisfets per la celebració i han compartit amb molts veïns/es i amb gent de la comarca la Festa.

Serra es converteix cada any en un referent festiu, en plena 'Sierra Calderona', d'aquesta festa que és la primera que anuncia ja l'entrada de l'estiu. Solen acudir a la festa nombroses persones, conegudes de la comarca i de la propera València. L'interès festiu, cultural i geogràfic té suficient força com per a reunir a moltes persones.

La Diada de la Cirera coincideix, a més a més, amb altres actes. Se sol acompanyar de la Fira Tradicional de la Calderona, i d'una Mostra d'Arts i Oficis Tradicionals; també hi ha lloc per a música de dolçaina i tabalet i altres elements de cultura popular valenciana. El seu interès atrau visitants tant de la comarca del Camp de Túria com d'altres comarques veïnes. L'afluència se sol xifrar, avui dia, entorn de les 6.000 persones.

Serra mai defrauda, només la seua visita i les vistes de la Calderona mereixen la pena, si a més se li afig la festa de la cirera, tenim el ple. La festa ha permès degustar, a els qui ho han volgut, els quilos de cirera que s'han posat a la disposició de la collita de l'any. Activitats culturals, infantils, festives i la gastronòmica han acompanyat la festa.

La Festa de la Cirera de Serra és una jornada festiva que gira al voltant d'aquest fruit, i que té lloc cada, cap finals del mes de maig o principis de juny, a la localitat de Serra, a la comarca del Camp de Túria (País Valencià). La de Serra és la Festa de la Cirera més antiga coneguda,  iniciant-se cap al 1970, quan el consum d'aquesta fruita no estava tan estès i llavors, aquesta localitat hi destacava per la seua producció, a la qual actualment només se'n dediquen cinc famílies que hi tenen camps enclavats al Parc Natural de la Serra Calderona.

La celebració consisteix, sobretot, en el repartiment d'un grapat de quilograms de cireres entre els visitants, quantitat que suposa al voltant de la meitat del que s'hi arreplega anualment al terme municipal de Serra. Qui vullga tastar-les, ha de fer cua fins a poder arreplegar una capseta o cistelleta amb un grapat de cireres.



Un dels elements més destacables és la propi fruit que es reparteix. La cirera de Serra prové de varietat autòctones de la Serra Calderona, com són La de la branqueta i Talegal. Són varietats que es caracteritzen tant per la qualitat del sabor com per ser poc afavorides per al comerç: els cirers produeixen poca fruita i d'una mida menor. Per aquest motiu, la cirera típica queda destinada a consums casolans, tradicionals o de gormands.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal