Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les entitats docents dels territoris de parla catalana s'uneixen per a defensar el dret a estudiar en la nostra llengua

Per primera vegada entitats docents dels territoris de parla catalana s'han unit en un acte conjunt per fer front als continus atacs que el Govern del PP està portant contra la nostra llengua. Escola Valenciana, Somescola i l'Assemblea de Docents de les Illes Balears varen celebrar el dimecres al matí, un acte a l'Arc de Triomf de Barcelona per a mostrar davant del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya la seua unió en la defensa de la immersió lingüística, el model educatiu català i els drets de l'alumnat del País Valencià, Catalunya, Illes Balears i Catalunya Nord a poder estudiar en la llengua pròpia.

En aquest primer acte que ha comptat amb Muriel Casals, representant de Somescola, Emili Gascó, representant d'Escola Valenciana, i Antonina Siquier, portaveu de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears, han deixat clar l'objectiu pretés de fer una crida conjunta a la mobilització de Somescola del 14 de juny a les 18h a Barcelona per defensar l’escola en la nostra llengua i el dret a decidir el model educatiu. Precisament la portaveu de Somescola ha destacat que a diferència dels governs de València i de les Illes Balears que "ataquen directament el que és de tota lògica, aquí a Catalunya hi ha un gran consens molt ample al carrer i al Parlament per defensar el model educatiu català d'acord amb les normes que es decideixen al nostre país", a més a més Muriel Casals en nom de Somescola, ha recordat que el tribunal ha obligat a 5 centres a impartir un 25% de les classes en espanyol "No són els jutges els qui decideixen com s'apliquen les normes pedagògiques", en aquest sentit, ha afegit que "estan jugant amb alguns pares provocant que facin demandes no raonables i aconseguint que hi hagi jutges que dictin sentències", denunciant que al Principat de Catalunya estan judicialitzant l'escola "no són els jutges qui decideixen de quina manera s'apliquen les normes pedagògiques sinó que ho han de fer els directors dels centres".

El representant d'Escola Valenciana, Emili Gascó, ha recordat que al País valencià més de 200.000 persones estan donant suport a l'escola en valencià "un fet important i que no podem passar per alt", segons ha dit "la societat valenciana vol més oferta d'ensenyament en valencià" i ha lamentat que la Generalitat de la Comunitat Valenciana "no escolte la gent i faça tot el contrari, suprimint línies". Per això i per les últimes incidències amb algunes famílies que no han pogut escolaritzar els seus fills en valencià, Escola Valenciana s'ha unit aquest dimarts a Somescola en la lluita pel català.

Al seu torn, Siquier ha fet un repàs de la lluita duta a terme per l'Assemblea a les Illes per defensar el català a les escoles els darrers mesos i, en aquesta línia, ha criticat el Govern del president José Ramon Bauzà perquè "pretén eliminar aquest model", "Tenim un govern que s'ha declarat contra l'escola, un govern que té pànic a les persones amb criteri i intel·ligents i que vol que siguem uns súbdits", ha lamentat la portaveu tot afegint que els docents de les Illes seguiran mobilitzant-se i que 'ningú els aturarà.

Tot i l'acte d'unió que han mostrat les tres entitats aquest dimecres a l'Arc de Triomf, els seus representants no han concretat altres accions conjuntes més enllà d'aquest acte i de la mobilització del 14 de juny, fent una crida a manifestar-se per defensar el dret a decidir el model educatiu. D'aquesta manera, el secretari d'Escola Valenciana, Emili Gascó, i la portaveu de l'Assemblea de Docents, Antonina Siquier, han anunciat que participaran en aquest acte del pròxim 14 de juny.

Les 43 entitats de la coordinadora Somescola fan una crida a protegir el nostre model d'escola contra una amenaça imminent: la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que el 2 de juny pot començar a imposar una quota lingüística del 25 % en espanyol a les aules catalanes si un sol alumne ho demana. Situació que no es té en compte si eixe sol alumne demana estudiar en català, que és el cas que patim al País Valencià.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal