L'Eliana va dedicar el diumenge 11 de maig als llibres i a homenatjar a Gabo L'Eliana va dedicar el diumenge 11 de maig als llibres i a homenatjar a Gabo
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana va dedicar el diumenge 11 de maig als llibres i a homenatjar a Gabo

Amb lectures de textos realitzada per la Jam Poètica, el Club de Lectura i acompanyada per molts veïns/es del municipi, inclosos edils i persones lligades a la política municipal.

Ningú va voler perdre's un dia de festa i de cultura literària a l'Eliana, és cert que el municipi ens té acostumats, però és per açò que quan realitza un acte la participació sol ser massiva.
Plena es trobava la Plaça de l'Ajuntamenten l'acte que es va celebrar  però que va tenir un emotiu acte també al Parc, on es troben els bancs amb els diferents noms d'escriptors. Allí es van dipositar unes flors en el de Gabo (Gabriel Garcia Marquez) i es va fer l'homenatge per la seua mort i la seua obra en vida..

Després en la Plaça de l'Ajuntament va seguir l'acte fins a les 14 hores amb presència massiva dels veïns/es, de regidors locals i del seu alcalde José Maria Ángel que ha acompanyat l'acte durant tot el matí.

Les fotos mostren el moment de l'homenatge a Gabo i de les lectures realitzades en la plaça. Present en l'acte Pedro Uris, autor que ha publicat recentment el seu llibre Manà, en col·laboració amb Daniel Ramón. També van llegir Pura Peris que va recitar un vers del seu llibre Tasts de vida i Jose A. Lorente, regidor de cultura.

Entre els col·laboradors que també van llegir vam poder veure a molts elianers/es

L'acte organitzat per l’Ajuntament de L’Eliana celebra el Dia del Llibre amb una gran varietat d’activitats que van incloure l’exposició de treballs del Primer Concurs escolar de Punts de lectura,  tallers d’oficis artesans del llibre i literaris sobre la figura de García Márquez, lectures col.lectives, exposició i venda de llibres, entrevistes a escriptors de l’Eliana, recital de poesia, exposició d’escultures i música, entre altres.
Flors per a Gabo. Foto Pura Peris (Gràcies)


Les regidories d’Educació i infància i de Cultura, ha comptat enguany amb la col.laboració dels centres educatius públics, l’IES L’Eliana, l’Escola de Formació d’Adults, LaKq, i la biblioteca, així com col.lectius culturals com ara el Club de lectura, la Jam poètica, la Unió musical, el col.lectiu d’escultors ‘alCubo’ i les llibreries del municipi, per a celebrar, tots junts, el Dia del Llibre.

moment de l'homenatge (foto Pura Peris - Gràcies)


La fira animada (Crónica)



Pedro Uris coautor de Maná, Foto Crónica -

Pura Peris autora de Tasts de Vida (Foto Crónica)

José A. Lorente (regidor Cultura) Foto Crónica

Foto Crónica

Ximo Puig amb l'alcalde a la plaça. Foto Crónica

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal