Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona protegirà un aqüeducte cinquantenari i una zona arqueològica, el CEL demana la rehabilitació

L'Ajuntament recull les propostes realitzades recentment des del CEL a l'hora de l'ampliació dúna carretera

El Centre d'Estudis Locals (CEL) de la Pobla de Vallbona ha anunciat que l'ajuntament de la localitat protegirà un aqüeducte cinquantenari i una zona arqueològica en les obres d'ampliació de la carretera d'accés a la urbanització de VistaCalderona, en l'àrea nord del municipi. El projecte tècnic s'ha modificat finalment per qüestions pressupostàries després de les denúncies que des del CEL ja s'hi van fer en el seu moment.

Les obres d'ampliació de la carretera es portaran a terme en dos fases. En una primera s'ampliarà des de la zona del Pla de la Cova fins la rodona de la CasaBlanca i una segona fins el pont existent a l'autovia de Llíria. Tot el trajecte es completarà amb un carril exclusiu per a bicicletes tot i que el projecte no contempla la seua connexió, de moment, amb el nucli urbà.

El projecte originari pretenia ampliar la carretera dels 5 metres actuals fins els 10 de forma que les obres afectarien a bona part de l'aqüeducte cinquantenari, al pou que l'abastia d'aigua i al jaciment arqueològic de la CasaBlanca als voltants del qual del qual es construiria una rodona per regular el trànsit d'accés a la urbanització VistaCalderona, formada per més de 450 habitatges.

No obstant, el projecte final contempla una protecció de l'aqüeducte, el pou i la zona arqueològica amb una reducció de l'amplària de la carretera d'accés a la urbanització. El CEL ha demanat que les futures bases per a l'adjudicació de les obres contemplen l'obligatorietat de l'empresa constructora a respectar, protegir i restaurar, sense cap ambigüitat, els monuments històrics.     

El president del CEL, José Luis Crespo, ha expressat la "satisfacció" de l'entitat per les conseqüències "positives" que tindrà el projecte sobre el patrimoni de la localitat. "Es tracta d'una demanda que des del centre d'estudis hem realitzat amb insistència perquè eixos monuments formen part de la nostra història i singularitat que hem de defensar amb fermesa i per això pensem que és un èxit de tots els ciutadans", ha assenyalat.

El president del CEL ha demanat, no obstant, a l'equip de govern de la Pobla "la necessitat que una part dels diners prevists en l'execució del projecte es destine per a la reforma i rehabilitació dels tres monuments, no només es tracta d'evitar-ne la destrucció sinó de mantindre i millorar el seu estat; mai no s'ha fet cap tipus d'intervenció i ha arribat el moment de fer-ne una de bona per a les futures generacions del poble". 

El projecte de millora dels accessos de VistaCalderona és una assignatura pendent des de fa anys a la Pobla atès que el promotor de la urbanització va construir primer els habitatges sense pensar en la necessitat de dotar la zona d'una carretera digna per als futurs propietaris. A més, la promotora es va declarar en fallida fa uns anys i, per tant, es va dificultar enormement el procés per acabar els accessos i les dotacions públiques previstes en el projecte tècnic inicial.  










Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal