EU presenta en les Corts una proposta per reduir l'amenaça dels incendis EU presenta en les Corts una proposta per reduir l'amenaça dels incendis
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EU presenta en les Corts una proposta per reduir l'amenaça dels incendis

La proposició No de Llei que pretén major coordinació i augmentar la vigilància contra els incendis

Incendi d'Assuévar

El diputat Lluís Torró recorda 'el propi fiscal coordinador d'incendis forestals ho adverteix pel que insta al Consell al fet que 'prengui nota'.
L'els primers cinc mesos de 2014 s'han instruït 108 diligències penals per incendis forestals, més del doble que en el mateix període de 2013.

Incendis com el de Cullera, la Vallesa i Assuévar.

La Comunitat Valenciana està patint un hivern i una primavera especialment calorosos i secs, la qual cosa unit a les habituals ratxes vent dels últims mesos, les retallades de l'Administració en polítiques de prevenció i les negligències -com va ser el cas de l'incendi de Cullera de fa poc menys d'un mes- i el recent del Parc del Túria i la Vallesa. S'han ocasionat nombrosos incendis per tot el llarg i ample del territori valencià - l'últim d'ells a Assuévar (Castelló)-, que han provocat que es calcinuin desenes d'hectàrees de massa forestal. El mateix fiscal coordinador d'incendis forestals advertia aquest dimarts de tals circumstàncies.
En aquest context, Esquerra Unida ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) en Els Corts per mitjà de la quin proposa establir un programa per redactar i executar en un termini màxim de dos anys plans específics de prevenció a les zones de connexió urbà-forestal, així com integrar criteris de prevenció d'incendis al planejament urbanístic.
La PNL també proposa potenciar les polítiques de prevenció contra incendis i evitar la "desproporció pressupostària" entre l'extinció i la prevenció, així com augmentar els períodes establerts de vigilància de les brigades forestals, el nombre de treballadors i la seva formació.

Plantejament global

El diputat d'EU Lluís Torró apunta que és necessari un plantejament global de les polítiques de prevenció i extinció d'incendi, tenint en compte possibles sequeres com la del proper estiu, polítiques que "han de ser prioritàries i no orientades a la construcció de grans infraestructures, sinó sobretot al manteniment del bosc, de l'agricultura i l'actuació sobre l'interfície urbà-forestal i unes polítiques d'extinció que han de comptar amb uns mitjans adequats per poder tallar els focs en els primers moments".

Augment de diligències

Així, Torró ha lamentat que en menys de cinc mesos la Fiscalia de València ha obert 108 diligències penals per incendis forestals, més del doble que en el mateix període de 2013 (50), i ha advertit que el proper estiu resultarà "extremadament perillós" en matèria d'incendis, per la qual cosa ha demanat "agilitat" al Consell.
El diputat d'EU ha insistit a reclamar la dimissió de l'alcalde de Cullera, Enrique Sanjuán, al que suggereix una mica de "valentia a l'hora d'assumir les seves responsabilitats polítiques".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal