El Banc d'Aliments en risc de tancament per un deute de 200.000 euros amb la Seguretat Social El Banc d'Aliments en risc de tancament per un deute de 200.000 euros amb la Seguretat Social
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Banc d'Aliments en risc de tancament per un deute de 200.000 euros amb la Seguretat Social

El Banc té un local obert a La Pobla de Vallbona

Segons informa, un jutjat de València els ha condemnat a pagar més de 200.000 euros per un recàrrec en les prestacions a causa d'un accident laboral en 2010

L'entitat benèfica, creada en 1994, va repartir el passat any 5.500 tones d'aliments, amb prop de 52.000 famílies beneficiades al mes

El Banc d'Aliments de València podria tenir els seus dies explicats. Segons ha alertat l'entitat, després de ser condemnats pel jutjat social número 16 de València a pagar 200.292,46 euros per un recàrrec de prestacions a la Seguretat Social a causa d'un accident laboral ocorregut al desembre 2010, la continuïtat de l'organització estaria en perill, per la qual cosa han fet una crida a la solidaritat.

Així, segons informa l'agència EFE, a més de no poder fer front al pagament de tal quantitat -en ser una entitat benèfica-, en tenir deutes amb la Seguretat Social tampoc poden percebre ajudes públiques. L'associació ha mostrat la seua "aclaparant indignació" per la sentència, al mateix temps que assegurava que voluntaris, cooperants i els col·lectius que es nodreixen dels aliments que ells recol·lecten es troben "desolats".
Activitat

El Banc d'Aliments de València es va constituir en 1994 per a cobrir les necessitats alimentàries d'aquelles persones que es troben en situació de necessitat, i ha passat de repartir aliments a 1.500 persones al mes en 1995 a fer-ho a prop de 52.000 el passat any. És a dir, han passat de repartir 100.000 quilos d'aliments fa nou anys a prop de 5.500 tones en 2013.

Els grans perjudicats, han advertit, són les famílies "més necessitades" dels aliments que arrepleguen, així com també criticaven l'equiparació que es produeix en la sentència entre l'empresa privada i el Banc d'Aliments, de manera que no s'analitza el cas concret sinó que s'arriba a la condemna "d'una forma concreta".

L'accident casant del problema.

Després de rebre una subvenció, es va contractar com a cap de magatzem a una persona que havia acreditat més de 152 mesos d'experiència en empreses alimentàries exercint aqueix càrrec i 180 mesos com a conductor-operador de carretons elevadors, una funció que ja exercia com a voluntari, per la qual cosa recorden que, si haguera exercit aqueixa labor com a voluntari, no s'haguera tractat com a accident laboral.

Segons el Banc d'Aliments, el dia de l'accident va col·locar "per error" un palet de farina "de forma precipitada i irresponsable", sense les fustes de suport que ho afirmaven en la seua base i apilant-ho sense deixar espai perquè, en cas de caiguda, s'abocara sobre l'interior, i el palet va caure i el agafar produint-li lesions.

Immediatament, assenyalen, se li va indemnitzar segons la quantia establida en la pòlissa, però la seua reclamació contra el Banc d'Aliments "va ser implacable", arribant a sol·licitar "el nom d'un altre voluntari com a responsable de la col·locació palet per a evitar responsabilitats, a més de reconèixer, en el moment de l'accident, la seua culpa".

"La seua imprudència temerària a l'hora de col·locar el palet  i açò eliminaria la condemna del Banc d'Aliments de València", agrega l'entitat, que lamenta que la sentència ha sigut recorreguda però executada de forma mecànica, amb la consegüent pèrdua de subvencions.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal