Setmana Santa Marinera a València. Oci, cultura i tradició Setmana Santa Marinera a València. Oci, cultura i tradició
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Setmana Santa Marinera a València. Oci, cultura i tradició

La Setmana Santa Marinera de València conclourà el diumenge amb la Desfilada de Resurrecció, en el qual participaran les 32 germanors, confraries i corporacions que la integren, i els confrares vesteixen colors clars en comptes de foscos, porten els seus bàculs adornats amb flors i, amb absència d'imatges i passos, la processó es fa a pas lleuger amb marxes alegres i festives

Fusió de contrastos es viu en els poblats marítims del Cabanyal, Canyamelar i del Grau i les seves platges. Fins a cinc Viacrucis han recorregut els carrers dels barris i un d'ells, el de la Germanor del Santíssim Crist del Salvador, s'ha endinsat fins a la mateixa riba per recordar els morts en el mar davant l'atenta mirada dels turistes que gaudien del sol.

Des que despunta el dia fins a ben entrada la matinada, els antics poblats marítims valencians s'omplen aquests dies d'actes de fervor i emotivitat, en una tradicional i peculiar celebració religiosa que no perd de vista el Mediterrani.

Sobre les 07.45 hores, la Germanor del Santíssim Crist del Salvador ha acudit amb la seva imatge titular (de José Estellés, 1940) fins al domicili que acollia al Santíssim Crist del Salvador i de l'Empara (de Francisco Teruel, 1943), imatge titular de la Germanor del Santíssim Crist del Salvador i de l'Empara, complint-se així la Trobada dels dos Cristos.

Després d'unes oracions, s'ha desenvolupat una processó conjunta fins que els dos cristos s'han acomiadat, i el Santíssim Crist d'El Salvador s'ha traslladat a la riba de la platja, on s'ha resat pels difunts en el mar i dipositat una corona de llorer en el seu record.

Al migdia, ja finalitzat el Viacrucis, s'ha traslladat al mar al segon dels cristos, el del Salvador i de l'Empara, per elevar allí una oració per tots els difunts vinculats amb la Setmana Santa Marinera, la pau al món i tots aquells que han perdut la vida en el mar.

Durant el matí, han tingut lloc, a més, els Viacrucis de quatre parròquies i participació d'una trentena de germanors, dels recorreguts de les quals destaca la representació vivent del Pas de la Verónica, la trobada entre Crist i la seva Mare, el Descendiment del Senyor en la mateixa porta del temple i el Sepulcre.

Ja a la tarda, té lloc la celebració de la Processó General del Sant Enterrament, segon dels actes col·lectius, amb presència d'unes 4.000 persones entre confrares, personatges bíblics, clavaris i músics, segons l'organització.

La processó, que dura unes cinc hores, és un solemne festeig que recorre els carrers dels poblats marítims com una representació plàstica i artística de la Passió de Crist: Últim sopar, flagelació, judici, sentència, camí al calvari i mort.

En ella predomina el silenci i el recolliment, així com les tonalitats fosques en els vestits dels confrares.

La processó ofereix la possibilitat d'admirar, en un mateix acte, tot el patrimoni artístic de la Setmana Santa Marinera, des de grups escultòrics signats per personatges il·lustres, com el Pas de la Verónica de Mariano Benlliure, o el Crist de la Palma, el més antic que processiona, de finals segle XVII.

Demà arribaran, amb el Dissabte Sant, les processons vespertines i la vigília pascual, que donaran pas a la celebració de la Resurrecció del senyor amb processons i actes de confraternitat entre germanors, una alegria que també es reflectirà als carrers amb una tradició única: el llançament d'aigua i vaixella vella des de les balconades de les cases.


Les tres més important són

Jueves Santo. Procesión de las antorchas.

 

La noche del Jueves Santo a partir de las 20:00 horas y pasada la madrugada, se realiza la visita a los Santos Monumentos acompañados de timbales y tambores. Después, las calles se llenan de cirios y velas en diferentes procesiones de recogimiento y silencio.

 

Avenida del Mediterráneo

 

Viernes Santo. Procesión del Santo Entierro.

 

El primer acto importante se realiza en la orilla playa de las Arenas a partir de las 8:00 horas, con un homenaje a las víctimas del mar. A las 18:30 comienza la procesión más importante de la Semana Santa Marinera, la del Santo Entierro, que dura 5 horas y recorre todas las calles de los barrios marítimos.

 

Calle de la Reina

 

Domingo de Resurrección.

 

A partir de las 13 horas comienza el desfile de la Resurrección, una procesión muy colorista, con una incesante lluvia de pétalos de flores, que son lanzados desde los balcones de las casas.

Avenida del Mediterráneo

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal