Sembra Llibres i recolliràs cultura Sembra Llibres i recolliràs cultura
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sembra Llibres i recolliràs cultura



Amb les novel·les 'Totes les cançons parlen de tu' de Xavi Sarrià i 'Vertigen' d'Empar Marco i Esperança Camps, l'editorial Sembra Llibres enceta una prometedora carrera d'obstacles. Tot un repte per als impulsors que, lluny d'acovardir-se, estan decidits a abordar per tal d'obrir finestres i descobrir el talent dels autors valencians joves i adults.
Recorda l'editor Joan Carles Girbés que pel mes de novembre va rebre un correu electrònic de la periodista Esperança Camps. En només unes línies li advertia que tot allò que estava passant "s'hauria de contar". Fa quasi cinc mesos, concretament el 29 de novembre de 2013, esclatà la bomba. Durant 12 hores els treballadors de RTVV retransmeteren en rigorós directe l'últim alé de l'ens públic fins què, a les 12.19 minuts, Canal 9 va deixar d'emetre.
Passaren els dies i de la paraula escrita saltaren a la conversa telefònica. Sembraren la primera llavor de 'Vertigen'. El segon llibre de la nouvinguda editorial Sembra Llibres, la presentació del qual es celebra a València el dimecres 2 d'abril a les 19h al Col·legi Major Rector Pesset i el dilluns 7 d'abril a Barcelona.
Aquesta novel·la d'Esperança Camps i Empar Marco ambientada en la València actual "és una història absolutament real i absolutament inventada que busca aproximar-se a la veritat des de la ficció, des del conscient i el subconscient". Les seues autores, totes dues periodistes, han viscut i han sentit des de diferents perspectives el tancament de la ràdio i la televisió valencianes. Una com a redactora de RTVV i l'altra com a corresponsal de TV3.
Explica Esperança Camps que "fer ficció en novel·la és també crear mons possibles, i per a crear aquestos mons cal disposar per una banda de material lèxic i de recursos literaris i per l'altra de tot allò que estem vivint o allò que ens imaginem que hem viscut, i açò és el que hem mesclat alhora de crear esta novel·la". Redactaren a quatre mans "el món Vertigen", traslladant emocions, conta Empar Marco, que "difícilment podíem transmetre en un reportatge o en un article".

Novembre de Vertigen

En només quatre mesos les autores tenien enllestida la trama: "Andreas, un periodista grec que ha patit en la pròpia pell la solsida del seu país i el tancament de la televisió pública ERT, es convidat pels col·legues valencians perquè explique la seua experiència. Al seu costat, i sota l'atenta mirada de Jonlenon, fotògraf de Presidència, assistirà a les intrigues i misèries del procés de tancament de Radiotelevisió Valenciana. Immersos en el ritme frenètic que marquen els esdeveniments, els tres seran víctimes d'un error que els col·locarà a la diana de l'extrema dreta d'ambdues ribes de la Mediterrània".
Sembra Llibres s'arrela al concepte d'editorial independent. Un projecte cooperatiu que naix amb la voluntat de sumar experiències i esforços. L'amor pels llibres ha estat l'empenta des del primer moment dels impulsors d'aquesta xicoteta editorial on els seus membres saben bé als reptes i les dificultats als quals s'enfronten.
Són gent de la cultura. També són gent compromesa amb la llengua i volen contribuir a seguir regant-la i cuidant-la. Conta el seu portaveu que ja està en marxa la publicació de no ficció que esperen veurà la llum a finals de maig i "per a la tardor hi ha contractada una traducció, que no és d'autor valencià", avança Joan Carles Girbés.

Cançons que parlen de nosaltres

El primer títol de l'editorial ha estat 'Totes les cançons parlen de tu' de Xavi Sarrià. Després de la gran acollida 'd'Històries del Paradís', el debut literari del cantant d'Obrint Pas submergeix al lector en la València dels anys noranta, una època en què es van viure les batalles socials, culturals i polítiques que en bona part expliquen la societat d'avui.
Amb aquest teló de fons, 'Totes les cançons parlen de tu' s'endinsa en les ferides que s'obren durant la vereda iniciàtica. Una novel·la emotiva que atrapa en la teranyina afectiva dels seus protagonistes per parlar-nos de les vivències i les absències que els han fet qui són. Una primera novel·la que, com no podia ser d'altra forma, compta amb banda sonora.
Elena Cívico, des dels nostres amics de nonada.es
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal