Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La manifestació del 1er de maig, exigirà ocupació de qualitat i un canvi econòmic al servei de les persones

La manifestació eixirà   a les 12.00h, des de la plaça Sant Agustí a València

Sota el lema ‘Sense ocupació de qualitat no hi ha recuperació. Més cohesió social per a més democràcia’, CCOO PV i UGT-PV han convocat set manifestacions en diverses ciutats del País Valencià. el Primer de Maig reclamant un model econòmic i social al servei de les persones.

Tant per a  CCOO PV com per a UGT PV aquest 1 de Maig, dia Internacional del Treball, se celebra en un marc caracteritzat pels efectes de les polítiques d'austeritat que ha imposat de forma autoritària la Troica (Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional), la qual cosa configura un model d'eixida de la crisi que provoca atur, desigualtat, pobresa i retallada de drets socials, laborals i protecció social. Retallades que a el País Valencià arriben a extrems que superen dramàticament la mitjana nacional. Polítiques assumides pels Governs del PP i que, no hem d'oblidar, afebleixen la nostra negociació col·lectiva, el diàleg social, els salaris, els serveis públics i les pensions.

CCOO reclama aquest Primer de Maig una renda mínima i programes efectius contra la pobresa i l’exclusió social, així com el reforçament de la negociació col•lectiva i un sistema més just de garantia dels drets laborals

La crisi i les polítiques d’austeritat han configurat un model econòmic amb més precarietat, pobresa i desigualtat, i amb menys drets i protecció. Tot i que algunes dades macroeconòmiques indiquen que estem eixint de la recessió, CCOO PV insisteix que un creixement sense ocupació no és recuperació. Perquè continua destruint-se ocupació i la que es crea és molt més precària. És aquest deteriorament de les condicions laborals el que està ofegant moltes famílies.



CCOO PV proposa recuperar el poder adquisitiu dels salaris, incrementar la protecció de l’atur i impulsar la contractació estable. El sindicat creu necessari el rellançament de la inversió pública productiva i el sector industrial, a més d’una reforma fiscal fonamentada en l’equitat.

Per a la UGT-PV, la prioritat absoluta ha de ser la lluita contra la desocupació i els seus efectes socials, en el marc d'un canvi de les polítiques públiques i del model productiu. Així doncs, les propostes per a una eixida real de la crisi passen per una retirada de les polítiques d'austeritat que permeta la reactivació econòmica i la creació d'ocupació, la promoció dels drets laborals, el reforçament de la negociació col·lectiva, la protecció i cohesió social així com la lluita contra la pobresa i la desigualtat social.

A més d'aquests greus efectes socials, les polítiques d'austeritat han provocat una greu deterioració de la cohesió social i, en definitiva, un important dèficit democràtic.

A Europa i a la Comunitat Valenciana necessitem superar la crisi i els seus efectes, per a poder construir un nou model de convivència la base de la qual siga la proposta de “Un nou Contracte Social”, destinat a assentar els fonaments del model social europeu, com a alternativa
a l'avanç del capitalisme neoliberal salvatge, que s'està mostrant incompatible amb la democràcia. Reivindiquem una altra política europea, nacional i autonòmica; una política que garantisca una eixida justa de la recessió i l'estancament. La promoció d'un creixement econòmic i social basat en un nou model productiu més eficient i sostenible que permeta la creació d'ocupació de qualitat.

Al maig de 2014 tindran lloc les eleccions al Parlament Europeu en les quals es plantegen uns clars reptes per al moviment sindical: posar fi a l'austeritat i al dúmping social, als atacs als drets de les treballadores i treballadors o a la protecció social. Per a canviar de rumb, hem de triar representants disposats a defensar els interessos de la ciutadania europea i que construïsquen un altre projecte europeu basat en el progrés social.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal