Hi ha vida més enllà de WhatsApp? Hi ha vida més enllà de WhatsApp?
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Hi ha vida més enllà de WhatsApp?



Només han passat cinc anys des que va aparéixer una aplicació que ens permetia enviar missatges gratuïts, i sembla que a hores d'ara no podem viure sense ella. Abans de 2009 se'ns cobraven 15 cèntims per manar un SMS, però amb l'arribada de WhatsApp s'obria la caixa de pandora. Line, Telegram, WeChat i Viber pugnen per arrabassar-li el tron.
Pel mes de febrer es feia oficial la compra de WhatsApp per part de Facebook. Mark Zuckerberg pagava 19.000 milions de dòlars per fer-se amb la plataforma líder de missatgeria instantània. Semblava que ningú aconseguiria fer-li ombra al gegant tecnològic. Fins a la caiguda de servei del 22 de febrer de 2014.
Milers de queixes inundaren les xarxes socials, el pànic va fer acte de presència entre els usuaris d'una aplicació que s'havia popularitzat a un ritme frenètic. Tan alta com va ser la pujada fou el xoc amb la realitat. Hi havia vida més enllà de WhatsApp i Line, WeChat, Telegram, Viber i un llarg etcètera esperaven l'oportunitat per fer-ho saber als usuaris.
Line va ser llançada a Japó per l'empresa NHN Japan en 2011. El servei va néixer al país nipó després del terratrèmol que pel març d'aquest mateix any va provocar una caiguda dels serveis de telefonia. En només 399 dies de vida va aconseguir arribar a 50 milions d'usuaris. Aquesta app gratuïta, compatible per a dispositius mòbils iPhone, Android, Blackberry i Windows, serveix per fer trucades gratuïtes entre els seus usuaris. En poc temps s'ha convertit en un fenomen global amb presència a 230 països i 400 milions d'usuaris.
Pel que respecta a WeChat, aquesta aplicació s'ha fet veritablement famosa a la Xina, país on va veure la llum per primera vegada. Un dels punts a favor és que permet fer trucades i videotrucades gratis entre els que usen l'app.
Mentre que WeChat es concentra quasi exclusivament al país asiàtic, Line s'ha anat estenent per Mèxic i Amèrica del Sud, Europa i Estats Units. Desenvolupat per Tencent i llançat per primera vegada el gener de 2011, l'aplicació està disponible en Android, iPhone, BlackBerry, Windows Phone, Symbian, i OS X.
Telegram ha estat desenvolupat pels germans Nikolai i Pavel Durov.
Telegram també és gratuïta i és semblant a WhatsApp en molts aspectes. El servei ha estat desenvolupat pels germans Nikolai i Pavel Durov, els creadors de la xarxa social russa VK. Tot i que compta amb una notable diferència, aquesta utilitza un sistema de xifrat dels missatges que permet l'intercanvi de forma segura de fitxers. Després de la compra de WhatsApp, Telegram va guanyar 8 milions d'usuaris. A hores d'ara supera els 35 milions de clients actius mensuals.
La darrera aplicació també s'ha fet molt popular per permetre fer trucades telefòniques gratis. L'empresa japonesa de comerç electrònic Rakuten anunciava fa dos mesos l'adquisició del servei de missatgeria i de veu, Viber, per 900 milions de dòlars.
Amb una base de clients que arriben als 300 milions d'usuaris, s'ha mantingut en el mercat competint directament amb WhatsApp, amb 450 milions d'usuaris, i Line, amb 400 milions d'abonats a tot el món.
En cinc anys el salt ha estat estratosfèric, les aplicacions de missatgeria mòbil disponibles actualment es conten per desenes. La sagnant batalla per l'adquisició de clients dona per a escriure el guió d'una sèrie, la darrera temporada de la qual respondria al nom de ZunZuneo, nom derivat del brunzit d'una espècie cubana de colibrí anomenada zunzún.
Associated Press publicava recentment que aquesta xarxa social de missatgeria de text creada en 2009, que va arribar a comptar a 40.000 usuaris a tot Cuba, va ser concebuda en secret i finançada pel Govern dels Estats Units amb la finalitat de provocar un canvi en l'illa, una espècie de 'Primavera cubana', a través de la circulació de continguts polítics.
WhatsApp ha canviat completament l'ús dels telèfons mòbils pel que fa a missatgeria instantània i la forma de comunicar-nos. Però també ha deixat al damunt la taula la feblesa de la nostra privacitat.
El mateix Zuckerberg va admetre al Mobile World Congress de Barcelona d'enguany que WhatsApp valia molt més que els 19.000 milions de dòlars que havien pagat per ella. Està per veure el perquè d'aquesta afirmació del magnat estatunidenc.
Des dels amcs de nonada
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal