El 'Entre Todos' de la Pobla de Vallbona patrocinat per la seua alcaldessa, un quilo a canvi d'un llibre. La Caritat amaga el fracàs de la Institució Municipal El 'Entre Todos' de la Pobla de Vallbona patrocinat per la seua alcaldessa, un quilo a canvi d'un llibre. La Caritat amaga el fracàs de la Institució Municipal
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El 'Entre Todos' de la Pobla de Vallbona patrocinat per la seua alcaldessa, un quilo a canvi d'un llibre. La Caritat amaga el fracàs de la Institució Municipal

És una idea que se li va ocórrer a l'Alcaldessa  Carmen Contelles (PP), l'any passat i que repeteix, satisfeta enguany

Es tracta de celebrar el dia del llibre, però no circumscrit al 23 d'abril, sinó tota una setmana i amb horari especial de la biblioteca del municipi. L'al·licient està en què qualsevol ciutadà/na porta un quilo a la biblioteca perquè siga repartit (a Càritas). Amb açò, que és de suposar el pressupost amb el qual es compren els llibres  eixirà del mateix pressupost municipal, l'alcaldessa pensa que és millor 'utilitzar el pressupost municipal' per a regalar llibres - el que no està malament- que per a organitzar adequadament com cobrir les necessitats dels seus veïns/es més necessitats. La pobresa no és un estat natural, és un estat al que s'arriba per falta d'oportunitats o, com ara, perquè les administracions públiques, entre elles l'Ajuntament, que tenen el mandat Constitucional d'acabar amb ella, la provoquen amb les seues polítiques d'austeritat i d'eliminació de beneficis i drets socials.

És el  mateix que es denuncia del programa 'Entre Todos' de RTVE, que s'usa una 'pretesa vena solidària', quan el que s'està amagant és la ineficàcia de l'Administració per a cobrir les necessitats mínimes dels ciutadans/es. I com és el cas de la Pobla de Vallbona, per a amagar que és precisament a la Pobla de Vallbona és on ha sorgit el Banc d'Aliments, no casualment va nàixer allí, mostra la solidaritat dels poblans, però també que el problema a solucionar no està molt lluny i no casualment el municipi ha disminuïts notablement les seues partides pressupostàries destinades a qüestions socials.

L'inciativa pot semblar-li ocurrent a l'alcaldessa, però molts ciutadans/as sens dubte pensen que és un insult a la seua intel·ligència. Perquè a més de no solucionar-los el problema, se situa en ell cercant una foto electoral.

El pitjor de la caritat és que siga promocionada com a normal per una Administració Pública.


Així publicita l'Ajuntament 'el fenomen solidari del llibre'




Arranca a la Pobla de Vallbona la celebració més solidària del dia del llibre. És la campanya ‘1 llibre per 1 quilo d'aliments no peribles’, en la qual els aliments aniran destinats a Càrites. Se celebrarà a les portes de la Biblioteca Municipal els dies 15, 16, 22, 23 i 24 d'abril, de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores.

Allí, a els qui acudisquen i lliuren un quilo de menjar, la Biblioteca els regalarà un llibre. Sempre aliments no peribles. És el segon any consecutiu en què es duu a terme aquesta iniciativa. En la primera ocasió, la Pobla de Vallbona es va bolcar amb els llibres solidaris. Es van lliurar a Cáritas més de 800 quilos de menjar i la campanya va ser tot un èxit.
Com l’any passat, tots els veïns estan convidats a participar en esta iniciativa i ja s'han programat visites i aportacions de classes senceres d'alumnes de centres escolars de la població.

Una commemoració del Dia del Llibre, que tindrà els actes principals el dimarts 29 d'abril. A les 18.30 hores a la Casa de la Cultura tindrà lloc una Vetlada literària musical organitzada pel Club de Lectura, en la qual es presentarà el llibre “Cara y Cruz” d'Elina Aguado, autora local. La vetlada inclourà lectures dramatitzades, interpretació de peces literàries al piano i cançons en la guitarra.

Després d'esta vetlada s'inaugurarà a les 19.30 hores, a la Sala d'exposicions de la Casa de la Cultura, la mostra sobre Joan Roís de Corella. L'exposició que estarà a la Pobla de Vallbona del 29 d'abril al 4 de maig, està organitzada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, dins de les activitats per a celebrar “l’Any Corella”.

Esta iniciativa servirà per a posar llum a moltes ombres que envolten la figura del menys conegut dels clàssics del nostre segle d'or. Va compartir segle amb Ausiàs March, Joanot Martorell, Jaume Roig o sor Isabel de Villena, entre d’altres.

L'alcaldessa de la Pobla de Vallbona, Mari Carmen Contelles, ha assenyalat que “els veïns de la Pobla sempre mostren la seua solidaritat, i tornaran a bolcar-se en un acte al que hem volgut donar un caràcter solidari. El Dia del Llibre és una celebració cultural molt assenyalada, i el fet que s'intercanvien llibres per aliments li atorga una major significació social. D'altra banda, la Pobla de Vallbona se suma als actes per a recuperar el llegat d'un gran autor valencià, Roís de Corella.”




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal